ייסורי. מצפון לגבי בן 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/02/2019 | 21:41 | מאת: אושרת

ירדן שבוע טוב. יש לי בן יחיד בן 4 ייסורי מצפון על כך שהוא יחיד כל נסיונות להרחבת משפחה נכשלים. אני חשה את בדידותו בעיקר בשבתות מוצאי שבת . אנחנו שומרי שבת ולא יכולים להיפגש עם כולם. שאלתי עד כמה זה קשה על בן 4 להיות בן יחיד ? לכל חבריו בגן יש אחים והוא שואל

הי אושרת, אני חייבת לומר לך שלדעתי האישית מדובר יותר בתפיסה חברתית רווחת, בעיקר בישראל, שילדים יחידים הם "בודדים", מאשר באמת אבסולוטית. בנך אינו "בודד". יש לו את אמא, את אבא, משפחה מורחבת וחברים. עוד אח או פחות אח - לא זה מה שישנה את מהלך חייו לטובה או לרעה. זה לא יבטיח לו אושר עתידי, סיפוק, מימוש עצמי וכיוב'. ישנם הרבה יתרונות ללהיות ילד יחיד, וישנם גם יתרונות בלהיות ילד עם אחים. מה שחשוב הוא להפיק את הטוב מכל מצב ואני חושבת שבלהיות בן יחיד טמון המון פוטנציאל חיובי. אני מאחלת לך לממש את הפוטנציאל הזה על ידי הפחתת האשמה על כך שמשהו לא בסדר או חסר בחייכם, ולהנות מבנך ומהמשפחה שלך. אם כבר מדברים, זהו גורם שתורם הרבה יותר לתחושת אושר וסיפוק עצמי בעתיד וגם בהווה של ילדך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים