התנהגות בתי בת 16.5 בשבעה על אביה האם נורמלי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/02/2019 | 02:20 | מאת: סיגלית

שלום, כותבת כשאני ובתי יושבות שבעה על מות אביה. מדובר בקשר לא בריא מעוות מאוד לצערי . אותו אבא עזה את הבית לפני שנים לאחר שהתעלל בבתי רגשית. הכה אותה ופגע בה מאוד . נפרדתי ולא טרחתי להתגרש. בתי ילדה חכמה עם מודעות גבוהה בכנות יוצאת דופן, מספרת לבאי השבעה שאבא שלה מעולם לא אהב אותה . שלא ייתכן שאהבה תתבטא במעשים כאלו אך גם היא לא אוהבת אותו כלל. היא מתווכחת עם משפחתו. אך מצד שני מכבדת את כבודו האחרון והגיעה להלוויה. ולשבעה. היופ היא אומרת שהיא מבינה שהבעיה היתה אצלו. שאלתי האם יש צורך לעבד את האבל. הזה ? או שמאחר ולא היתה עימו בקשר כלל בשנים האחרונות ואין לה כל רגש כלפיו כיום זה יעבור לה יותר בקלות ??? האם בכך שהיא חושפת את ההתעללות שעברה זה מעיד שהיא עדין לא התגברה?

שלום סיגלית, לשאלתך - בהחלט יש כאן מקום לעיבוד, לא רק של האבל אלא של כל היחסים העכורים וההשלכות הרבות שלהם על חייה. טיפול בשיחות עם איש מקצוע מוסמך מומלץ כאן. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים