מריבות קשות בין אחים וחוסר גבולות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/02/2019 | 21:24 | מאת: לין

שלום בני בן ה-7.5 ובתי בת כ-5 רבים כל יום ללא הרף. זה מגיע מהר מאד לאלימות ובני בדרך כלל מכה את אחותו, מקלל ומעליב אותה . נכון שלעיתים היא מתגרה בו אך פעמים רבות הוא סתם נטפל אליה כאילו רק מחפש לריב איתה. כואב לי לראות איך היא נפגעת ממנו בכל פעם מחדש.אני מניחה שזה נובע מקנאה שלו בה. אני לא מצליחה לגרום להתנהגות השלילית כלפיה להפסק ובכלל להפחית את תדירות המריבות ביניהם. לעיתים הם משחקים יפה אבל המריבות הרבות ממש מעיקות על האוירה בבית. מה ניתן לעשות?

הי לין, כיצד את נוהגת ברגעים בהם הוא מכה ומקלל אותה? ירדן

24/02/2019 | 15:30 | מאת: לין

אני אומרת לו בכעס שאני לא מרשה לקלל או להכות בשום מקרה ולעיתים גם מרחיקה אותו לחדר לכמה זמן שירגע אך לעיתים עקב כך הוא מתרגז עוד יותר ובועט בדלת או זורק דברים בבית מרוב כעס. וממשיך לקלל מהחדר. כך שאני לא רואה שזה עוזר.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים