שינוי התנהגותי בת 3.6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/02/2019 | 20:24 | מאת: ספי

מוטרדת ! בתי בת הזקונים בת 3.6 הפכה להיות בבת אחת. למופנמת ! מתביישת !לא מדברת ! מתנהגת מוזר! כואב לי הלב. היא היתה משוחררת שמחה עם ביטחון מה עלי לעשות התנהגות שנמשכת חודשיים ? גם לבני משפחה קרובה איזה טיפול או אבחון ניתן לעשות בטווח שלה?

הי ספי, אני רוצה לשתף אותך במשהו מעניין. הורים רבים מרגישים שבגיל שלוש וחצי "התינוק" שלהם כמו הופך פתאום לילד של ממש. זהו גיל בו היכולות הקוגניטיביות כבר הרבה יותר מפותחות, הילד/ה כבר ערה לסכנות גם סכנות חברתיות, למצבים שעשויים לעורר מבוכה, למצבי דחייה ועוד. בעצם לרוב מדובר בשלב התפתחותי ולא בהכרח בשינוי אישיותי. יחד עם זאת מרחוק לא אוכל לקבוע במה מדובר לכן אני מציעה לך לשוחח עם הגננות ולבדוק האם הילדה שלך בכל זאת משחקת עם ילדים בגן, מבטאת את צרכיה, באה לידי ביטוי במפגשים וכיוב'. אם כל זה נכון, אז אין סיבה ממשית לדאגה, אולם אם הצוות מדווח על קשיים שונים בתחומים אלו אז בהחלט כדאי לגשת להתייעצות פנים מול פנים עם פסיכולוג/ית קלינית של ילדים. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים