מעבר דירה ומעבר מעון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/02/2019 | 12:02 | מאת: אמא

הי, הבן שלי בן שנתיים ושלוש. שנה אחרונה במעון ושנה הבאה גן עירייה. בעוד כחודשיים אנחנו עתידים בעזרת ה' לעבור דירה לעיר אחרת ולכן הוא עתיד לעבור למעון חדש החל מה- 1.4. ובספטמבר עתיד לעבור שוב לגן עייריה חדש. מבקשת את עצתך, האם מדובר בצעד קשה רגשית לילד? גם לעבור לדירה אחרת, בעיר אחרת, וגם לעבור מעון לארבעה חודשים ואז שוב לעבור לגן אחר. האם הדבר מומלץ? תוכלי בבקשה לתת כמה עצות איך לעשות את המעבר קל עבורו. אני מודה לך.

שלום לך, זה בהחלט יכול להיות מאתגר ברמה הרגשית עבור הפעוט. מה שניתן לעשות, אם זה המצב הנתון, הוא לעזור לבנכם להערך ולהסתגל לשינויים עד כמה שניתן. זה אומר להיפרד מהגן מהצוות וגם מהבית כמו שצריך, לבקר בגן החדש וגם בבית החדש עוד לפני שאתם עוברים אליו, להעביר כמה שיותר מחפציו הישנים לתוך חדרו וכמובן לקחת את הזמן עם תהליך הקליטה כלומר תהליך איטי ככל האפשרי לכם (להתחיל משעה אחת למשך כמה ימים, ל אחר מכן כמה שעות למשך עוד כשבוע, חצי יום בשבוע שאחרי ורק לאחר כחודש להשאירו ליום שלם בגן). בהצלחה וכל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים