נטיות אובדיות לילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/01/2019 | 05:31 | מאת: אני

שלום, אני כל החיים הייתי במין מצבי רוח קיצוניים, ועצבים אבל לא באמת התייחסתי לזה כי הייתי בטוחה שזה גיל ההתבגרות עושה את שלו. ויכול להיות שזה נכון. היום אני בת 24, ולפני כמה ימים נזכרתי במקרה שהייתי הולכת לפסיכולוגית בגיל 7-8. שאלתי את אמא שלי למה היא בחרה לשלוח אותי בגיל צעיר לפסיכולוג ומתברר שהיה לנו כשל בתקשורת (אני הייתי טעות, היא ילדה אותי בגיל 18, כשהייתי בת 2-3 היא עזבה לארץ,חייתי עם סבא וסבתא, ובגיל 5 הצטרפתי אליה בארץ) תמיד זכרתי מכל מיני זכרונות ילדות שמאוד התגעגעתי ואהבתי את אמא. וכמובן עדיין מאוד אוהבת ומעריכה. אבל מתברר שהיה לנו כשל בתקשורת והיינו רבות המון. היא סיפרה שבגיל 7 התחלתי להבריז מבית הספר, ובריבים שלנו היו לי נטיות קצת אובדניות, פעם אחד שזכור לה שאיימתי לקפוץ להתאבד מקומה רביעית, והפעם שהכי הפחידה אותה זה כשבאמצע הריב לקחתי סכין ואיימתי לחתוך לעצמי את הורידים. דיברתי על מה שגיליתי עם חברה, והיא אמרה שזה משהו שכיח אצל ילדים. אני לא סומכת על חברה שלי כל כך ורציתי לבדוק אצל מומחה האם זה משהו תקין? ישר אחרי השיחה עם אמא הרגשתי שאני ילדה משוגעת, פסיכית לגמרי.. ואולי זה מסביר למה יש לי נטיות אובדיות ודכאונות גם עכשיו.. אבל אולי זה גם רצון של ילדה קטנה לקבל תשומת לב. בכל מקרה מאוד מבולבלת... מקווה לשמוע עצה או הכוונה. תודה מראש!

שלום לך, תיאורך נגע לליבי וצר לי לשמוע על הקשיים והמכאובים שהחלו למעשה עוד מלפני שנולדת - היותך "טעות", העדר אבא, אמא צעירה לא בשלה וכנראה בעצמה פגועה, נטישה נוספת של האמא ועוד...אלו הם פצעים של ממש..ותגובתייך בבגרות אינם סתם "עניני התבגרות", בוודאי לא "תקינים" אלא תגובה וביטוי מאוחר לטראומות הרבות שחווית. אני מציעה לך בחום לגשת לטיפול ולנסות לאחות את הפצעים ולתת פשר ומשמעות לכל השאלות שלך ולכל החוויות הלא פשוטות שחווית לאורך כל חייך. אני מאמינה שמקום כזה יוכל להוות עבורך התחלה של תהליך מרפא וזה מגיע לך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים