גמילה מחיתולים לילד בין שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/01/2019 | 23:27 | מאת: יעל ב.

שלום רב, יש לי ילד בן 2 ו9 חודשים שגמלתי אותו מחיתול לפני 4 חודשים, בחודש הראשון הכל הלך מצוין ואז אחרי חודש התחיל קושי שהוא הפסיק לבקש ולהגיד פיפי אנחנו משתדלים להזכיר לו כל שעה ללכת לעשות והוא עושה מצוין הבעיה היא קקי שיש לו פחד מהשירותים לעשות והוא עושה רק בתחתונים ולא משנה מה אומרים לו או מבטיחים לו השאלה מה כדאי לעשות והאם אולי כדאי להחזיר לו את החיתול משהו שאני ממש לא כזה רוצה אבל אם אין ברירה אז נעשה את זה. אשמח לתשובה...

הי יעל, ישנן סיבות רבות מדוע ילדים חוששים לשחרר את הקקי ונפרדים יותר בקלות מהפיפי. צריך להיות יצירתי ולהבין מה הסיבה. האם פוחד מהמראה של הקקי, האם לא רוצה לשחרר אותו למים באסלה או אולי משהו אחר. הנה כמה רעיונות, בפעם הבאה שהוא עושה קקי בחיתול או בתחתונים, העבירו איתו את הקקי לאסלה או לסיר, היפרדו ממנו יפה לשלום ושבחו אותו על כך. כך בנכם יראה במו עיניו מה השלב הבא ואולי יסכים לעשות את הקקי באסלה מראש..אתם יכולים לנסות לבקש ממנו לעשות את הקקי בסיר ולא בשירותים ובעצם להפעיל קצת דמיון משחקי בהתאם למה שעשוי להיות מוסכם עליו. אתם מוזמנים לחזור לשתף. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים