ילדה בת 4 במצוקה רגשית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/01/2019 | 13:49 | מאת: יריב

ביתנו בעוד חודש בת 4, ילדה חכמה נבונה ומתוקה.. מפותחת שכלית הרבה יותר מבני גילה. שנה שעברה במעון התגלו אצלה קשיים והופננו לטיפול תחושתי- אך שם לאחר מספר טיפולים- המטפלת אמרה שהיא לא רואה קושי, כך שניתן להפסיק את הטיפולים. בתקופה האחרונה (מחנוכה לערך) לילדה יש קושי עצום בגן בו היא נמצאת, היא מתפרצת, צועקת, מתנהגת באלימות כלפי ילדות אחרות, מתחצפת ומתנהגת בצורה שלא מתאימה לה כלל וכלל. בתחילה לא הרגשנו בקושי זה בבית. אך ידענו על קיומו בגן וניסנו יחד עם צוות הגן להבין מהו הגורם. ללא הצלחה גדולה. הילדה סיפרה על כמה ילדות שהעליבו אותה ופגעו בה, אך לדבר הגננת היא במקום חברתי גבוה מאוד ומסתדרת מצוין עם ילדות מסוימות. לאחרונה אנו רואים את הקושי גם בבית, כל דבר שלא מוצא חן בעיניה או לא מתאים עבורה הופך מייד לצעקות ואלימות. היא מרביצה לאחים שלה ולנו. ואנו קצת חסרי אונים. התחושה שלנו שמדובר פה על מצוקה רגשית גדולה שלה. אך אנו לא מצליחים להבין מהו וממה הוא?

הי יריב, אני אכן שומעת שביתך במצוקה וזה טוב שאתם ההורים נמצאים עם האצבע על הדופק ולא מתעלמים ממה שקורה. לתחושתי יש צורך בהגברה משמעותית של התיווך הרגשי והחברתי. זה צריך לקרות הרבה יותר בבית וגם בגן ואתם ההורים צריכים להשקיע בזה הרבה מאוד משאבים. המשמעות היא שתצטרכו לעסוק בתווך של כל דבר קטן שקורה שמוציא אותה מכליה, ולראות אם זה מביא לרגיעה או מיתון בתגובות למשל "אני מבין שאת מאור רוצה עכשיו אגס ולא תפוח, זה מה שמתחשק לך ולא כיף לאכול משהו אחר עכשיו/את רוצה להחליט כי את כבר גדולה/נעלבת אבל אבא לא התכוון להעליב אותך, ואני מוכן לתת חיבוק בכל זאת" וכיוב'. תמיד יש את האפשרות של הדרכה הורית ואני ממליצה על כך בחום. זה יעזור לכם לבצע את התיווך בצורה מדויקת יותר ומיטיבה עבורה וכמובן תוכלו לבחון האם יש צרכים נוספים שלא מצליחים לקבל מענה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים