ילדה בת 7 עם מחשבות מטרידות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/12/2018 | 20:19 | מאת: הגר

שלום, בתי בת 7, ילדה עדינה ורגישה. לאחרונה החלה אצלה תופעה די מוזרה שמטרידה אותה (ואותי) וממש מפריעה לה בהתנהלות היום יומית. היא חושבת ומקללת בלב , לא בקול . ולאחר שהיא חושבת ומקללת בלב, היא מתחילה לבכות ומרגישה שהיא חייבת לספר לאותו אדם שהיא קיללה בליבה ,שהיא קיללה אותו, כי זה "יושב לה על הלב והמצפון מציק לה" (כך היא אומרת), זה יכול להיות סבא, סבתא, אמא, אבא ,חברים... חייבת לציין שזה מאוד מפריע לה , היא בוכה כל הזמן, וכמובן שהחברות שלה לא ממש יודעות איך "לאכול אותה", ולא מבינות למה היא בוכה ולא מבינות מה היא רוצה כשהיא משתפת אותן. אשמח לדעת מה אוכל לעשות כדי "לשחרר"אותה מהמחשבות שכל כך מטרידות אותה (ואותי). תודה רבה

הי הגר, כולנו לפעמים כועסים, מתעצבנים וחושבים מחשבות שקשורות לרגש...אם מישהו מעצבן אותנו אנחנו בהחלט יכולים לרצות שיעלם, אם מישהו מכאיב לנו, אפילו רגשית, נוכל להרגיש או לחשוב שהיינו רוצים שהוא בעצמו ירגיש כאב וכו'..כנראה שלצד הרגשות והמחשבות הטבעיות שביתך חווה, פועל לה גם מצפון שעובד שעות נוספות. ..שאומר לה מה אסור ומה מותר ומחמיר איתה מידי. כאן אתם ההורים צריכים להיכנס לפעולה. התפקיד שלכם הוא לעשות נורמליזציה לכל מה שהיא מרגישה וחושבת. לעזור לה להבין שזה טבעי ושזה קורה לכולם, ושכל מה שהיא צריכה לעשות זה למצוא דרך להרגיע את עצמה (לרוץ, לנשום, להכות בכרית וכיוב'). כמו כן כדאי להסביר לה שמותר לחשוב ולהרגיש הכל, בעוד שמעשים הם אלה שמצריכים וויסות. ברגע שהיא תבין שבמעשיה היא נוהגת בצורה נאותה והולמת ושרגשית ומחשבתית מותר לה בעצם לחשוב והלרגיש הכל - היא תוכל להרגע. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

03/12/2018 | 15:13 | מאת: הגר

תודה רבה 😊

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים