קושי בפרידה שממשיך בכיתה א'

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/11/2018 | 13:23 | מאת: יסמין

היי, ביתי השנה עלתה לכיתה א'. הילדה מאוד קשורה אליי, עוד בהיותה בטרום טרום חובה ועד גן חובה היה לה קשה להיפרד ממני, בד"כ הייתי שמה את הילדה עם הגננת ועוזבת. עבודתי דורשת ממני ךעבוד בין פעם לפעמיים משמרת ערב כאשר אני חוזרת לבית סביב השעה 20:30. השנה היא עלתה לכיתה א' ומאז היום השני היא לא נפרדת כמו שצריך, המורה עשתה לה טבלת הצלחות (שלא עבד כ"כ למרות שהמורה ממש ניסתה) מורה אחרת עשתה לה סמיילי- הגיבור שלי התייעצתי עם מדריכת הורים שאמרה לי לעשות סצנה כמו שהיא עושה וזה יעבור. ניסיתי הכל. הילדה בוכה תופסת אותי בחולצה/ מכנסיים/ רגל/ יד. אני מנסה כמה שיותר להיות "קרה" ולשחרר אותה אבל כבר חודשיים שזה לא עובר... מה אני יכולה לעשות? חברה שלי אמרה שיש לאחותה ילדה שהתנהגה בדיוק אותו הדבר ושלילדה יש ויסות חושי. במידה ןזה באמת העניין איך ניתן לפתור את עניין הפרידה. תודה מראש יסמין

הי יסמין, כפי שאני נאלצת לא פעם לענות בפורום הזה, אם אינני יודעת מה הגורם לבעיה, או משערת לפחות, לא אוכל לדעת איך לעזור לך ולה. אם את חושבת שייתכן וקיים קושי בוויסות חושי, גשי איתה למרפאה בעיסוק והתייעצי. יסמין יקרה, לאור תמונה כ"כ צרה, מבלי שאני יודעת איזו מין ילדה היא באופן כללי, מה טיב הקשר בינכן ועוד ועוד, לא אוכל לעזור לך לפתור בעיה כ"כ ספציפית. את מוזמנת לכתוב שוב ולהרחיב ככל יכולתך, או להתייעץ באופן אישי עם פסיכולוג/ית קלינית של ילדים. עצות ושיטות לא יעזרו כאן, לתחושתי יש צורך בהבנה מעמיקה יותר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים