צחוק בלי סיבה שמוביל לכעס ולריב לא נעים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/11/2018 | 18:27 | מאת: ילדה בת 7 שצוחקת כל פעם שדורשים ממנה

בתי בת ה7 צוחקת כל פעם כשאני דורשת ממנה משהו זה קורה כשאני נמצאת בזמן של מצב לחוץ ואין לי כל כך זמן להתעסק איתה יש עוד 3 אחים בבית מלבדה . ואז אני כועסת והיא ממשיכה לצחוק מתגלגלת על הריצפה ואני הופכת יותר ויותר כועסת ... בסוף זה נגמר שהיא בוכה ואני כועסת עליה מאוד!! היא ילדה מקסימה חרוצה לא בעייתית ומאוד מבינה אבל דווקא ברגעים שאני פונה אליה ברצינות היא פשוט מתעלמת וצוחקת ועושה מופע לייצנות .. מה עושים ? ומה הסיבה ? יש לומר שהיא בסוף מתנצלת ומבינה שזה לא בסדר .. ואז שוב חוזרת על אותה טעות

הי, לפי מה שאת מתארת זה כנראה קורה ברגע שהבקשה נשמעת לה כמו פקודה מה שמעורר בה הרגשה לא נעימה והיא מגיבה בצחוק, שזו תגובה יכולות לעלות לפעמים במצבים רגשיים לא נעימים. למרות הסיטואציה הלחוצה בה את נמצאת, המשיכי לבקש ממנה לעשות דברים בנימה יותר נעימה, מכבדת "גשי בבקשה לשטוף ידיים" "אני מבקשת ממך לשטוף ידיים/ לצערי לא יכולה לעזור לך כרגע..מבטיחה שאחרי כן נהיה קצת יחד". הנקודה שלי היא שאם את מבקשת ממנה לעשות דברים ברגעים אחרים והיא נענית, אז נסי להשוות את צורת הבקשה גם ברגעים הלחוצים. זה ידרוש ממך קצת יותר מאמץ אבל לפחות תחסכי ריבים וכעסים. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים