מבוגר צעק וקילל את בני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/11/2018 | 15:32 | מאת: שני

שלום רב, אודה לעזרתך, אתמול הבן שלי בן ה- 5 היה בגן שעשועים ורב עם ילד מהגן שלו שגם היה נוכח בגן שעשועים. הסבא של הילד ראה את המריבה החליט להתערב ופשוט צרח על בני וקילל אותו מטומטם תעוף מפה, אני אתן לך בעיטה עם תתקרב אליו שוב וכדומה. הילד שלי לא הראה רתיעת יתר אבל כמובן שחזר הביתה (היה עם אחיינית שלי בת 11) סיפר לי בקצרה מה היה והמשיך כרגיל בשגרת יומו. היום כאשר אחיינית שלי הוציאה אותו מהגן הוא ראה את הסבא הזה שוב וכנראה נלחץ והתחיל לבכות ולא ממש רצה לדבר. כמובן ששוחחתי עם האמא של הילד היא התנצלה אין סוף והבטיחה לטפל בנושא, בנוסף לא ידוע שהסבא פנה לבני שוב אבל כנראה שנשארה מעט טראומה ולכן התגובה של הבכי. רציתי לדעת איך אני כאמא אמורה להתנהג במצב כזה ומה אני אמורה להגיד לבני על מנת שלא יפחד ולא יפתח משהו בעקבות זה? אני לא רגועה בכלל, ויש לציין שהבן שלי לא "פראייר" הוא אחד שעומד על שלו לא וותרן במצבים מסויימים אפילו עונה ולא מראה סימני פחד אבל כנראה שהפעם זה היה משמעותי בשבילו.

הי שני, אני מציעה לך לדבר איתו על המקרה ובאמת להתעניין במה היה שם ובעיקר ברגשותיו. אני לא בטוחה שהוא עצמו עיכל את מה שקרה.. ודרך שיחה הוא יוכל לעשות את זה ביחד איתך. לאחר שהוא משתף את תוכלי להעביר לו את המסרים המתאימים שירגיעו אותו. את מוזמנת לשתף אחרי.. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים