ילד אמר "לא רוצה" וזהו מה עושים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/11/2018 | 16:52 | מאת: מור

שלום רב, כאשר ילד בן 3-4 אומר "לא רוצה". אני מבקשת ממנו לסדר את המחשקים שלו והוא אומר לא רוצה. מתפתח וויכוח אחכ וכעסים לא רצויים ,איך אני יכולה לגרום לו כן לסדר את המשחקים שלו כשאני מבקשת ממנו. הוא אומר"לא רוצה" ומה אני אמורה להגיד מנגד לזה? תודה

הי מור, קודם כל חשוב שתוכלי להבין שהמאבק שמתפתח בינכם אינו מאבק בין שווים. בנך מסרב לך כי הוא מנסה לפתח נפרדות ממך, ללמוד מה גבולות היכולת שלו, מה הגבולות שלך, מה מותר לו ומה אסור.. עכשיו השאלה על מה את נאבקת כשאתם נכנסים לריבים האלה? שווה להקדיש לכך מחשבה. כשתביני..אני מאמינה שתוכלי לנטרל לפחות חלק מהמטען הרגשי העצבני הנלווה לאינטראקציה בינכם סביב העניין. לגופו של עניין מה שאת יכולה לעשות להבא זה לומר לו שכל עוד לא מסדרים ומחזירים למקום משחק אחד, את לא מסכימה להוציא משחק אחר ולעמוד על כך. בשלב הזה הוא עשוי למחות בדרכים שונות, וזה בסדר. .תפקידך הוא לא להתרגש מזה יותר מידי אך גם לא להיכנע. אם תצליחי להיות עקבית, בנך לבסוף ילמד שיש השלכות למעשיו וזאת במקום להיכנס לוויכוח בכל פעם מחדש. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים