ילדים בגן בני 4 לא מסתדרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/11/2018 | 14:37 | מאת: מירי

אשמח להתייעץ מה לעשות אם ילד מתלונן כל יום שבגן יש ילד אחר שמפרק לו מגדלים שבנה , הורס קישוטים שהכין וכדומה איך הוא אמור להגיב בחזרה ? עצה גרועה שקיבל מקרוב משפחה , לתת לו מכה , להרביץ לו כדי שילמד לקח, וזה הדבר האחרון שהייתי מחנכת ומלמדת אותו , מה לעשות ?

הי מירי, אקדים ואומר שילדים בגיל הזה בגן נוהגים בדיוק כך. אז הוא מתלונן על משהו שקורה לו וקורה לכולם..לכן לא הייתי "מתרגשת" מזה יותר מידי :) מה שכן הייתי עושה זה משתהה קצת יותר איתו וקצת יותר עם תיאוריו. אולי שואלת יותר שאלות..מתענינת.. איך מרגיש, מה קורה, איזה ילד עושה את זה, כיצד נוהג, האם הולך לגננת למשל וכיוב'. בנוסף אני מציעה לך לחשוב גם מה הוא מבקש או צריך ממך..האם מנסה לעורר בך תגובה רגשית כלשהי - דאגה, חמלה, שתהיי איתו יותר אולי. לבסוף הייתי משתפת את הגננת ברגשותיו ומבקשת את נקודת המבט שלה. בנוסף את יכולה לבדוק איתה דרכי פעולה אפשריות שבסיכומו של דבר אני מאמינה יסתכמו בהגברת התיווך החברתי ברגעים אלה. שיתוף הדדי תדיר בינך לבין צוות הגן יוכל לעזור לבנך להרגיש מעטפת יותר קרובה, מה שיגביר את תחושת הביטחון שלו בגן ובכלל. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים