פסיכולוגיה של הילד גיל 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/11/2018 | 14:26 | מאת: yoco

שלום, יש לנו בת בגיל 6, כיתה א'. עד שנה שעברה היא רצתה לישון רק איתנו (ההורים) עד שבסופו של דבר הסכימה לישון יחד בחדר עם אחותה הגדולה. לערכתנו יש לה טראומה מהגן חובה בא שימו אותה דיי בפינה למרות שהיא ילדה סופר חברותית, וגם הבנים בגן לפעמים שחקו והורידו לה את את החצאית. לאחרונה, (לאחר חיסון כיתה א', לא יודע עד כמה קשור) ישנה תופעה אצלה שחוזרת ומדאיגה אותנו. היא אוספת כל מיני חפצים קטנים - השייכים לה -שאין להם קשר אחד עם השני (סיכות, סוכריות, שוקולדים, משחק קטן בצורת של דג, שמחק מאוורר לילדים בצבע ורוד, עוד משחק קטן, עוד צורה , וכוי) ושמה את כל החפצים הללו במין תיק קטן שהיא יצרה בחוג מסוים (שום שלה), והולכת בכל מקום עם אותו שיק חפצים. מסתובבת איתו בבית, אצל סבתה, בבית כנסת כשהיא בא.... עוד תופעה, היא תמיד רוצה לצאת ולבוא איתי בכל מקום (לבית מדרש, בית כנסת, כשאני יוצא למכולת, תמיד - ב"ה לא בעבודה היא מאוד נהנית בממ"ד תורני איפה היא נמצאת כיום. ילדה חברתית ולומדת יפה. רק כשאנחנו נמצאים אצל סבתא וסבא (לא משנה איזה צד) היא מתנהגת בצורה ממש פראית (שתהייה לנו בריאה - אמן). בבית , הרבה יותר טוב. התופעה של איסוף החפצים מאוד מדאיגה אותנו כי אני מכירים זוג שהבת שלהם גם יתנהג בצורה כזאת בגין 6-7 וכיום לאותה הילדה יש עיכוב בבגרות. אנו מקווים שלא מדובר שתופעה דומה כי בסה"כ הילדה שלנו מאוד מתפתחת וחכמה, אך אני ערים ומצב ונשמח לקבל דעתך בנושא. בברכה, תודה רבה.

שלום לך, על סמך כל מה שאת מתארת ואיך שאת כותבת, יש צורך בטיפול רגשי עבורה ובהדרכת הורים עבורכם ההורים. זה נשמע שביתכם סובלת מחרדות ומנסה להתמודד עימן בדרכים לא יעילות. גשו בהקדם לייעוץ. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים