מעוניינת לדון בסוגייה כואבת שבני נקלע אליה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/11/2018 | 23:00 | מאת: יובל

אנחנו הורים לבן 3 שהותרתי אותו השנה בגן פרטי בן בכור ויחיד. הבעיה בעלי חזר בתשובה, אני לא. חיים בכבוד זה לזה עד שזה מגיע לבן... בעלי מתעקש רק גן ממלכתי דתי תורני..לי אין בעיה אישית עם זה, למעט האוכלוסיה . בגן הזה ישנם ילדים מבית חרדי לאומי שמתנשאים, ומונעים בכל דרך שילדיהם יהיו בקשר עם ילדים מבית חילוני, וגם הבן שלי נכלל כי לא מאמינים שכשר אצלנו.לא רוצה שהסבל הזה ירבוץ על הבן שלי ...ממש קשה לי למרות שבנע מסתדר מצוין חברתית. בעל ביטחון עצמי . חייבת לציין שאולי אני משליכה מטראומה שחוויתי.. הורי הכניסו אותי לבית ספר קרוב לבית שהיה דתי מאוד ואנחנו חילונים עבר עלי טראומה קשה. לכן כל דיון על כך מוציא ממני אמוציות קשות .. אין מילים בכלל לתאר את הסבל שהיה מנת חלקי בגלל טעות הורית . זקוקה לעצתך בנידון

הי יובל, "בני מסתדר מצויין חברתית, בעל ביטחון עצמי". במשפט הזה אמרת הכל... אני מעריכה אותך על התובנה החשובה הנוגעת לאפשרות שאת משליכה מעברך על ילדך. את כבר בחצי הדרך אם כך...אבל זה נשמע שיש צורך להמשך עיבוד התכנים האלה, אולי בטיפול אישי שלך. נכון להיום זה נשמע שבנך בסדר גמור בגן ואף יותר מזה. המשיכי לעקוב ולהיות עם האצבע על הדופק - האמיתי (עד כמה שתוכלי להבחין בין עולמך הפנימי לעולמו המציאותי של בנך, ובזה כאמור יסייע מאוד טיפול). אני מקווה שבעתיד תוכלי לדון עם בעלך בצורה יותר שיוויונית על נושא המסגרות החינוכיות, ושזה לא יחווה כתכתיב מלמעלה כפי שנחווה כעת. זה אף פעם לא נעים ובד"כ מגרה כאבים ישנים שונים.. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים