ברצוני לשאול: האם יש סימנים להתעללות בגן?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/11/2018 | 23:21 | מאת: ליאור

לאחר צפייה אתמול בחדשות נגלו בפנייי תמונות קשות של התעללות. ומאז אני חרד אני אב חד הורי. ברצוני לדעת איזה סימנים אמורים להדליק לי נורה אדומה של התעללות בגן< תודה

05/11/2018 | 23:33 | מאת: ליאור

חש אחריות כבדה ורוצה להבטיח את שלומו בבקשה אם תוכלי להאיר עיניי

הי ליאור, ברוך שובך :) אני חושבת שחשוב יהיה אם תצליח לנטרל קצת את החרדות שלך כדי שתוכל להתחיל להקשיב לבטן שלך..לאינטואיציות, לאינסטינקטים, וגם לראש..החרדות הופכות אותך לחסר אונים, וזה באמת איך שחרדות פועלות, הן מנטרלות אותנו..אז קודם כל דאג לטפל בעצמך למענך ולמען בנך, זה חשוב! לגבי הגן, איך אפשר לדעת אם הגן טוב? להישאר עם הקולטנים פתוחים. לבדוק אם הילד הולך לגן בשמחה, לשאול אותו איך היה, מה היה, מה קרה כאשר קרה כך או אחרת. כמו כן נוכחות גדולה יותר בגן, בבוקר אפשר להישאר עוד עשר דקות ולנסות להרגיש את האווירה, כך גם באיסוף. תדאג לקיים שיחות תדירות עם הגננת, שיוכלו להרגיש אותך מעורב, מודע למה שקורה (כמובן חשוב לעשות את כל הבדיקות עוד לפני שרושמים את הילד לגן). הכי חשוב ליאור, להישאר פתוח ורגוע... כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

11/11/2018 | 00:16 | מאת: ליאור

מעריך ומודה לך

רב תודות :)

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים