ילד בן 11 לא מפסיק לפטפט בשיעורים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/11/2018 | 18:32 | מאת: הגר

היי, בני בן ה 11, לומד בכיתה ו, רוב המורות מתלוננות שהוא לא מפסיק לפטפט בשיעור , הוא תלמיד נבון וחכם אך לא מפסיק לפטפט, כשאנחנו משוחחים איתו (וגם המורות משוחחות איתו), הוא טוען שהוא לא מצליח לא לפטפט, ושזה לא בשליטתו. אין לי מושג כיצד ניתן לעזור לו, נראה שזה מאוד מפריע לו אך אינו יודע כיצד להתמודד עם זה. הוא עולה שנה הבאה לחט"ב, ונורא חבל שבגלל הפטפוטים שלו , הלימודים יפגעו. תודה רבה

הי הגר, קשה לי קצת להתייחס לעניין הזה באופן כה מצומצם. צריך לבחון את התנהלותו ומצבו בעין רחבה יותר. עליכם לשאול את עצמכם האם הוא נוהג כך גם בבית, האם מפגין אי שקט, האם ייתכן שהדבר מבטא חרדה? קשיי וויסות? קשיי קשב וריכוז? האם החומר הנלמד קל לו מידי והוא משתעמם? רק אחרי שתבינו את הסיבה, תוכלו לטפל במצב. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים