בן 5.5 סובל מאנקופרזיס כבר שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/11/2018 | 10:43 | מאת: מורן

הי, בני בן 5.5 היה גמול לחלוטין ולאחר תקופה מסויימת התחיל לעשות את יציאותיו בתחתונים. במהלך השנתיים וחצי האחרונים ניסינו כל כך הרבה טיפולים - מהבטחת פרסים להתעלמות לחלוטין למעקב פסיכולוגית של הגן ולבסוף טיפול אצל פסיכולוגית קלינית - ושום דבר לא עוזר! במהלך הזמן הזה היו גם תקופות שגם פיפי היה בורח לו בתחתונים מידי פעם ובמהלך החצי שנה האחרונה גם בורח לו פיפי באופן קבוע בלילה. עברנו תקופות שונות עם הקקי - בחלקן היה אומר כשברח, בחלקן היה פשוט נשאר עם זה בתחתונים עד שהיינו מריחים. לעיתים היה מסכים ישר להחליף ולעיתים זה היה ממש במאבקים. לפעמים הייתה יוצאת כמות קטנה של קקי ולעיתים כמעט כל הקקי היה נעשה בתחתונים. אנחנו דואגים שישב 3 פעמים ביום בשירותים - לפעמים זה מצליח ויוצא לו ולפעמים לא. בכל מקרה, זה לא מונע את הבריחה גם לאחר הישיבה בשירותים. בקיצור - עברנו הכל מהכל, הוצאנו כספים רבים בטיפול ואנחנו כבר ממש מיואשים! אני קוראת הרבה בפורומים ורואה הרבה דיונים על הנושא אבל מרגישה שכבר ביצענו את כל מה שנרשם ועדיין.... אשמח לדעת אם קיים איזהשהוא טיפול שטרם ניסינו או אם ישנה פונקציה מקצועית שמתמחה בנושא בצפון. תודה!

הי מורן נשמע לא פשוט.. את שואלת אם יש פונקציה מסוימת שמתמחה בנושא אך לפי הבנתי את עברת הכל מהכל. יחד עם זאת, זה שהייתם אצל פסיכולוג אחד לא אומר שאחר לא יעזור. לתחושתי לא כדאי לוותר על התייעצות נוספת אצל פסיכולוגית קלינית של ילדים ובוחנת שוב מה ניתן לעשות. היתרון בפסיכולוגית קלינית או מטפלת רגשית אחרת שעובדת בגישה דינמית משפחתית, היא שאפשר להתייחס לילד בצורה הוליסטית יותר: למזג, למצב הרגשי, לגורמים הסביבתיים וההתפתחותיים, לתקשורת המשפחתית וכיוב'. בעיני נדרשת כאן עבודה מעמיקה גם איתו וגם איתכם ההורים. אל תוותרו על התיעצות נוספת ותתנחמו בכך שבסופו של דבר הוא יגמל.. כל טוב ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים