שואלת עבור חברה הבן שלה בן שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/11/2018 | 14:02 | מאת: מגי

הבן שלה בן שנתיים היה בגן בו נחשפה התעללות וביום ראשון הקרוב הם יועמדו לדין . מדובר בהתעללות קשה כמו דריכה על פעוט , איך מונעים מילד לפתח טראומות ? מה הטיפול הנכון לגיל שנתיים ?

הי מגי, צר לי מאוד לקרוא את דברייך..באמת שכואב הלב. מה שחשוב כרגע לעשות הוא שהוריו יוכלו להתפנות למתן טיפול רגיש ונענה במיוחד לפעוט. אני הייתי אפילו ממליצה להשאיר אותו בבית למשך תקופה של כמה חודשים עם דמות האם או דמות מטפלת רגישה אחרת (סבתא למשל). להעזר בפגישות ייעוץ הורי במידת הצורך כדי לזהות באופן יותר מדויק את צרכיו ואת הדרך להיות איתו באופן שהכי יטיב איתו בשלב זה. המטאפורה שאני מחזיקה בראש במצבים אלו הוא של חפץ יקר שהתפרק לחלקים. מה שצריך לעשות כעת הוא לאסוף את כל החלקים וברגישות ובעדינות לחברם חזרה יחד. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים