מחפש המלצה איך להתנהג בגינה עם בן 3 שרוצה לשחק רק עם גדולים וחוטף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/10/2018 | 19:07 | מאת: לידור

מה אני אמור לעשות שהבן שלי דווקא הולך לגדולים בגינה וחוטף מהם י הם משחקים חזק . הוא מתעקש רק איתם בקרוסלה ופעם אחרונה יצא עם כאב . מסביר לי שזה לא בגילו אין לי כבר חשק לקחת אותו ככה איך להתנהג ?

הי לידור, לבן שלך יש רצונות ברורים, הוא נוהג על פיהם וגם מקבל תגובות במציאות. התפקיד שלך הוא להיות שם ולתווך את שמתרחש בין אם זה לשקף את הרצון שלו, את ההשלכות האפשריות של מעשיו, וגם לנחם אם צריך. למשל "אתה מאוד אןהב לשחק עם ילדים גדולים, אני חושב שהם קצת עסוקים כרגע.." "זה המשחק שלו, אם תחטוף לו הוא מאוד יכעס ואני לא מרשה לך לחטוף" וכיוב'. אין מה להתרגש יותר מידי אבא, לא קורה כאן שום דבר חריג ...רק תדאג להרגיע את עצמך ותבין שזה חלק חשוב מהעבודה שלך כהורה - לשמש מתווך בינו לבינו ובינו לבין העולם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים