שינוי ביחסים עם הבן הבכור

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/10/2018 | 17:27 | מאת: ליאתיי

שלום אני אמא ל4 ילדים הגדול בן 9 ובזמן האחרון יש לי נוצרים לנו ויכוחים היחסים שלי איתו היו יחסים מעולים , היה מספר לי הכל גם דברים שהיה עושה שהם לא טובים היתה לנו תקשורת טובה . התחילה השנה והסברתי לו שמגיעים הביתה זה צהרים שיעורים מערכת ואחכ שיעשה מה שבא לו.. כמובן האקסבוקס נהפך לחלק עקרי מהחיים שלו , הוויכוחים התחילו סביב המחויבות שלו(שיעורים , מערכת ).הוא לא עמד בזה ואז התחיל אזהרות מצדי שאם הוא לא יעמוד במה שנקבע לא יהיה אקסבוקס..חודש וחצי של ויכוחים וצאנס נתתי עד שלקחתי לו . הראתי לו שניהיה לו זמן להכל ועדיין הוא בוחר לא לעחשות שיעורים מערכת . והגיע לשלב שהוא משקר . שמבחינתי זה כשל ביחסים .והדבר רק מחמיר. בלימודים הוא תלמיד חכם שצריך גבולות .

הי ליאתי, את כותבת שמערכת היחסים שלכם השתנתה, הוא כבר לא מספר "הכל" ומעדיף לשמור דברים לעצמו גם במחיר של שקר. המחויבויות שלו הפכו לעניין שמייצר ויכוחים ומזין מרחק גדול יותר בינכם כשמצד אחד את מצפה ממנו לבגרות אך מנגד מעבירה מסר סותר בכך שאת משאירה אצלך את הסמכות על המחויבויות הבית ספריות שלו. אני מציעה שהמחויבויות הלימודיות יחזרו להיות שלו בחלקן הגדול, וזה יחייב אותו לשאת בהשלכות אל מול ביה"ס. אני יודעת שלא קל להורים לעשות את הצעד הזה, אבל אם נעשה נכון, הוא הרבה יותר חינוכי ומלמד מאשר לענות על עוד שתי שאלות בחשבון. בנוסף את צריכה לקחת בחשבון שילדים גדלים ומשתנים וכך גם צריכות לגדול ולהשתנות מערכות היחסים איתם. שימי לעצמך מטרה לנסות לייצר איתו משהו חדש כדי שתוכלו להתגלות אחד לשניה מחדש. ברמה הקונקרטית, אם כי הפחות חשובה לטעמי, אני מציעה להגדיר זמן לשיעורי בית, כשבזמן הזה הוא יבחר מה לעשות. בוודאי שמסכים, פינוקים ואקס בוקס, לא אפשריים בזמן הזה. גם לאקס בוקס יוגדר זמן, נניח שעה אחת בין 4-5 אחה"צ או כל זמן אחר שתגדירי. אל תתערבי בעניניו בשני המצבים האלה, אבל הקפידי עליהם. לסיכום, השינוי המרכזי בקשר בינכם יתבסס על כך שאת מחזירה אליו את האחריות, מעבירה לו מסר שאת סומכת עליו ואם ירצה להעזר בך בשיעורי הבית את לרשותו. את מנטרלת את הצורך לשקר כי כפי שהיצעת, ההשלכות וההסברים יצטרכו להינתן מול בית הספר ופחות מולך. לגבי האקס בוקס, בכל מקרה הגדירי זמנים, הבהירי לו אותם, ועימדי עליהם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים