בת 4 לא ניתן לשבת עימה במקום ציבורי ...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/10/2018 | 02:28 | מאת: איימי

שאלתי לגבי בת 4 שאי אפשר לשבת עימה במסעדה או במקום ציבורי משעמם ... . אם אין אייפון שמעסיק אותה היא הופכת לבלתי נעימה בעליל , גורמת לי מבוכה רבה שגרמה לי אפילו לעזוב את השולחן שהזמנו ביום הולדתי עם משפחתי .בלתי ניתן לתאר כמה זה מטריד ומכביד ולא נעים. האם ייתכן שסובלת מהפרעת קשב ? ידוע לי שיש בעיה ואיני מצליחה להבין מהי?

הי איימי, ילדים רבים בני 4 לא מאוד ישמחו לשבת סביב שולחן במסעדה, עם הרבה מבוגרים שמדברים בינהם על ענינים שלא ממש מענינים אותם...אני חייבת לומר לך שהתנהגותה נורמטיבית למדי. האם היא סובלת מהפרעת קשב? רק על סמך הדוג' היחידה הזו, אין לי כל דרך לדעת. להבא את יכולה להכין אותה מראש למה שעומד להיות, להסביר את הציפיות שלך. להערך ולהביא חפצים שיכולים להעסיק אותה מלבד הטלפון הנייד או לאפשר לה לבחור האם מעונינת להצטרף או לא תוך שאת מסבירה מה ציפיותייך. בכל מקרה קחי בחשבון שלא יהיה לה קל לשבת זמן רב מידי סביב השולחן, ולכן אם לא תצפי לזה גם לא כ"כ תתאכזבי ממנה וכאמור תוכלי להערך טוב יותר מראש. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים