מותשת מההפרעה שבתי סובלת ממנה לאן לפנות ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/10/2018 | 22:08 | מאת: אמא מותשת

בתי בת שנתיים ו 7 מדברת כל הזמן אבל באמת כל הזמן . על מנת להשתיק אותה אני דוחפת לה סרטים באייפון זה הדבר היחיד שנותן לי מעט מנוחה. גם בגן קבלתי הערות על כמה היא חכמה. ומדברת המון ... אני יודעת שזו הפרעה ולא יודעת לאן לפנות . הבת שלי קיבלה ומקבלת המון אהבה זה לא חסר רגשי מה אעשה ? לאן אפנה ? אני נעלבת מההערות שהיא מקבלת בגינה כמו יכנע הדברנית הקשקשנית .. מותשת

שלום לך, אני לא בטוחה כלל שביתך סובלת מהפרעה כלשהי. את בעצמך אומרת שהגננות אומרות שהיא חכמה...אז היא חכמה או מופרעת? באופן כללי אומר שגיל שנתיים הוא גיל בו רכישת השפה היא בשיאה , וילדים בגיל הזה, חלקם לפחות, נוטים להנות מאוד מהיכולת המתפתחת ולהשתמש בה בשמחה גדולה. זה כן נשמע שלך כבר עומדים להיגמר הכוחות...ומה שכמו מעגל קסמים רק יחמיר את הבעיה...את תירצי להשתיק אותה, היא תירצה להשמיע את עצמה בפנייך ורק תדבר עוד יותר - וחוזר חלילה. כדי לטפל בזה את חייבת לדאוג לקבל כמה שיותר עזרה מהסביבה כדי לפנות אוויר לעצמך - עזרה ממשפחה, חברים וכיוב'. גם הדרכה הורית שתעזור לך לעבד את הרגשות השליליים שמתחילים להתפתח כלפי ביתך בעיני כבר נחוצה בשלב זה אחרת שתיכן עלולות להמשיך לסבול מההשלכות של המצב הזה. אני יודעת שלגדל ילדים בני שנתיים יכול להיות מאוד מאתגר עד כדי מתיש, אבל אך אחד לא אמר שהורות זה דבר קל.. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים