שלום המלצות איך להעלות ביטחון עצמי של בן 4 ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/09/2018 | 16:54 | מאת: ליאור

שלום ירדן, קוראים לי ליאור אב חד הורי לבן 4 . הוא לא משוחרר ,ולא מתחבר, רכושני מאוד לדברים שלו ולא חולק. מתקשה בגינה עם הרבה ילדים. הכל נותן לבן שלי הכל :צעצועים אופניים ,. כל חלום שלו מתגשם והוא עדין שקט ולא משוחרר . תודה

שלום ליאור, אני רוצה לספר לך שההתנהגות שאתה מתאר בהחלט תואמת גיל, אז אפשר פחות לדאוג. שנית, לא כל הילידם דומים, חלקם יותר משוחררים, חלקם פחות..זה בסדר..השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם הילד מבטא מצוקה. דבר נוסף שאני רוצה לומר לך הוא שעל אף החלומות הפשוטים של ילדים (ממתקים וצעצועים) מה שהם באמת זקוקים לו זה מענה לצרכיהם הרגשיים (והפיזיים כמובן). אני לא יודעת אם ישנם קשיים אחרים שאתה חווה איתו, אבל בהחלט חשוב שלא תישאר עם התחושה הזו שמה שאתה נותן אף פעם לא מספיק או לא מספק, כי זה בפני עצמו יכול להשפיע לרעה על הרגשתו, גם אם שום דבר מזה לא נאמר לו ישירות, הדברים האלה עוברים לילדינו היטב ללא מילים. לסיכום ליאור, חשוב להשכיל וללמוד את השלבים ההתפתחותיים, ומה מאפיין כל שלב, ותמיד אפשר וחשוב להתייעץ בנוגע לזה. זה יעזור לך קצת פחות לדאוג וקצת יותר לסמוך על הכוחות הטובים של הטבע האנושי.. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים