בעלי המשקיע מאבד סבלנות בשעת שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/09/2018 | 00:38 | מאת: יערה

שלום ירדן, אנחנו הורים ל 2 בנים בני שנתיים וחצי וארבע וחצי בעלי בד״כ מסור ומשקיע את נשמתו בבנים כל הזמן לוקח אותם לפעילויות, לגן,הכל ..אבא מעורב מאוד! רק שבזמן שהם צריכים לישון ומתחילים להשתולל הוא מאבד את הסבלנות שמאפיינת אותו, וצורח עליהם לפעמים כשהם ממש מגזימים . הם לא נבהלים ממנו אך מפריע לי שזו האווירה שהם ילכו לישון בה . הוא מתעצבן ומחזיר אותם למיטה . גם לא נעים לי מהשכנים הצעקות אמרתי לו שזה לא יעיל להתנהג ככה הוא טוען שהוא מותש .. מדהים אותי ולכן אני שואלת אותך, שמעולם בשום סיטואציה לא ראיתי אותו מתעצבן עליהם או עלי ככה בצעקות רק בזמן השינה. זה רק מושך את זמן השינה כי הם עושים הכל לקבל תשומת לב שלילית . איך יוצאים מהלופ הזה ? איך ניתן להגיע לשינה נעימה בלי כל הכעסים על התנהגותם?תודה בברכת שנה טובה לך

הי יערה, הנקודה שאני רוצה להאיר לכם כאן הוא הצורך החשוב בוויסות עצמי, במיוחד כאשר אנחנו נמצאים עם ילדים. בעלך נותן את נשמתו במהלך היום ובלילה לא נשאר לו מה לתת ..לכן עצתי היא שתעשו חלוקה קצת אחרת של המשאבים, כך שגם במהלך היום הוא יוכל "לנוח מהם" מעט (למשל לא צריך לשחק איתם כל רגע ורגע, אפשר לעודדם לשחק עם עצמם, או שהמשחקים יהיו קצת יותר "קלים ונינוחים להורים". אפשר גם לעשות "תורות" של מנוחה קצרה בין ההורים). אפשרות נוספת היא שתעשו חלוקה כזו שאת ההשכבות את לוקחת על עצמך ופוטרת אותו מזה. בכל מקרה ברור שאם נותנים הכל עד השעה שמונה, לא ישאר כלום בשמונה..וויסות עצמי, וויסות עצמי, וויסות עצמי...זה שם המשחק:) כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים