מוטרדת מהגן החדש של בתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/09/2018 | 09:04 | מאת: הילה

בוקר טוב ירדן, בתי הלכה בפעם הראשונה השבוע לגן בכיל שנתיים . לפני כן היתה אצל מטפלת קבועה אשת חינוך בפנסיה והיא ממש פרחה אצלה.. שאלתי לגבי הגן שבחרתי עבורה, חשבתי לתומי שעדיף שאשלח אותה לגן פרטי עם מעט ילדים על מנת שהמעבר יהיה קל עבורה .. אך אני נוכחת כיום שזו טעות מאחר ובגן יש רק 15 ילדים רובם קטנים מגיל שנתיים ורק כמה ילדים בודדים בגיל שנתיים שלוש הקטנים יותר בני שנה שנה וחצי .. בתי שהיא חכמה וחברותית ומשתלבת די משחקת שם לב וזה כואב לי כי רובם אינה בגילה .. האם עלי להעבירה לגן עם 25 ילדים אך כולם בגילה ..? מה עלי לבחון בכן החדש ? ממש מעוניינת להבין מה חשוב כי זוהי בתי הבכורה תודה

הי הילה, קודם כל שיהיה בהצלחה! להיות אמא בפעם הראשונה זו חוויה מרגשת מאוד וההתרגשות נמשכת ומתעצמת בכל מעבר. את עוברת עם ביתך את הכל בפעם הראשונה ומטבע הדברים יעלו שאלות ספקות ובלבול. לדעתי הילה, מה שחשוב במסגרת חינוכית טיפולית, במיוחד לפעוטות בגילה, הוא יחס אישי, מטפלות רגישות וחמות שאת סומכת עליהן והאפשרות להיות באינטראקציה עם ילדים אחרים. בעיני טווח הגילאים שציינת הוא סביר לגמרי, כמה פעוטות בגילה, כמה שצעירים בחצי שנה..תוך זמן קצר הפערים בין כולם יצטמצמו עוד יותר. שנית קחי בחשבון שפעוטות בגילה לא ממש משחקים אחד עם השני אלא יותר זה לצד זה עד בערך גיל שלוש, לפעמים לפני. בקיצור הילה, את יכולה להיות רגועה, ואפילו להנות מכך שביתך בין הגדולות ותוכל מתוקף כך להרגיש "בוגרת" ואפילו קצת יותר בשליטה שם..;) בהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים