בת שנתיים חוזרת מהסבתא עצבנית ובכיינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/08/2018 | 01:14 | מאת: מוריה

שלום ירדן, לפני השאלה חייבת לכתוב מעט רקע. אמו של בעלי לא רצתה אותי בשום פנים ואופן לקשר עם בנה עשתה ככל יכולתה להרוס את הקשר כיום חזרה להיות עמי בקשר לראות את נכדתה היחידה בת שנתיים . רק שבעלי הולך אליה לבד איתה והיא חוזרת משם עצבנית בכיינית צורחת ולא נרדמת בלילה כרגיל אין לי מושג מה קורה שם... שאלתי את בעלי הוא אומר שהכל טוב .. מדובר באשה רעילה מאוד שהסביבה מתרחקת ממנה כאש . ולא בוחלת בדבר . אני חייבת פעול בנדון מה ניתן לעשות ? האם להתעקש ללכת איתה לביקורים הללו ? האם ייתכן שהיא מדברת עלי רעות עם הנכדה דבר שגורם לבתי ללחץ בכי ועצבים? בתי מבינה הכל ומאוד חכמה ומפותחת רגשית לגילה

הי מוריה, את מעלה עניין סבוך עם השפעות הדדיות רבות, חלקן הגדול לא מודעות לנפשות הפועלות. דעי שלפעמים מספיקה מתיחות קלה בין הצדדים בכדי לייצר מתיחות אצל ילדים, זה בכלל לא חייב להיות מסר ברור וישיר של הסתה השמצה וכיוב'. יכול גם להיות שאי הנוחות שלך מכך שהיא נוסעת לשם בלעדייך, מייצרת אצלה מתיחות, וזאת עוד לפני שהיא בכלל יוצאת מהבית... הנקודה שלי היא שלא לגמרי ברור מה משפיע פה על ביתך. ברמה הקונקרטית אני מציעה לך פשוט להצטרף לביקורים. אין בכך שום פסול...נהפוכו, אולי זה יעזור קצת לשפר את היחסים בינך לבין החמים. ברמה העמוקה יותר את צריכה להבין שהמתיחות בינכם תשפיע על ביתך בצורה כזו או אחרת, ואני בהחלט מציעה לך לשאוף להגיע איתם ליחסים מאוזנים ומכבדים (לא חייבים להיות קרובים). כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים