בני בן שנתיים מתעורר בלילה לכמה שעות !!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/08/2018 | 04:16 | מאת: מיה

בבקשה עזרי לי קשה לי ואני עייפה. בני בן השנתיים היה בבית חולים שבועיים ומאז הוא לא מוכן לחזור לישון במיטתו בשום אופן ! רק איתי ובנוסף מתעורר כל לילה בסביבות 1 ונותר ער ומשגע אותי עד 4 וזה ממש קשה אני סוחבת עייפות בשעות הללו הוא מצליח להרגיז אותי הוא מרגיש זאת ועושה זאת לילה לילה... מה לעשות ? עשינו את כל הבית חשוך ניסתי להרדים אולן

15/08/2018 | 04:27 | מאת: מיה

היי מתנצלת המשך ... בני אושפז בבית חולים במשך שבועיים עקב מחלה. יש לציין שבשבועייים הללו גם אני חליתי והיה יום אחד רצוף שנותר עם בני משפחה אהובים אך בלעדיי.. אני חד הורית מאז הוא מתעקש רק לישון איתי ולא במיטתו וכן מתעורר בלילה מהשעה 1 עד 4 עושה הכל על מנת שיחזור לישון עושה עצמי ישנה .. הבית חשוך אך הוא עושה דברים להרגיז ובודק אותי... בבקשה העייפות גדולה מה ניתן לעשות על מנת לחזור לשגרה ? כרגע אין גן הוא בחופשה לכן משלים שעות שינה בבוקר אך עוד מעט חוזרים לגן חייבת לטפל בבעיה מה עושים ? תודה מכל הלב על הפורום

הי מיה, זה נשמע שבנך סובל מחרדה וחשוב לבחון כיצד ניתן לסייע לו להתמודד עם החרדה שנוצרה עקב, במהלך ומאז שחזר מאשפוז. הדרכה הורית שתסייע לך לתמוך בו היא בהחלט רצויה כרגע. לגבי השינה, אני אישית מציעה לך לאפשר לו לישון במיטה שלך בשבוע - שבועיים הקרובים (אולי אפילו יותר), זאת בכדי שגם את וגם הוא תוכלו לישון בשקט, לצבור כוחות חדשים, להרגיע את כל המערכות בגוף ובנפש..כל זאת תוך כדי שאת בודקת כיצד את יכולה להיענות לצרכיו הרגשיים כלומר בעיקר להרגיע את החרדה החריפה שהתעוררה. לאחר שהוא יקבל את ההתיחסות המתאימה ויחזור להרגיש יותר בטוח, אפשר יהיה להחזירו לישון בהדרגה בחדרו. ליל מנוחה... ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים