בתי בת שנתיים עקשנית ונלחמת בבכי מתיש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/07/2018 | 01:06 | מאת: אמא כואבת

לא יודעת לאן לפנות, הבת שלי רק בת שנתיים..מתישה כשהיא רוצה משהו ולא מקבלת היא פותחת בסאגת בכי ארוכה להחריד עד שתקבל את מבוקשה, כמובן שלא אתן לה אך כוחותיי אוזלים ואני חשה אומללה..אנא עזרי לי

שלום לך, אני שומעת את הקושי דרך שאלתך...אכן גיל לא פשוט גיל שנתיים. אני קודם כל מציעה לך כאמא, להעזר כמה שרק ניתן בסביבה. למצוא לך זמנים בהם את יכולה לנוח/להתאוורר/לנקת את הראש ובעיקר לנשום בנחת. פעמיים שלוש בשבוע, וזה נותן כוחות להכיל את השלב הזה בו ילדים תובעניים, בוכים הרבה כי הרמה הורבאלית לא מספיק מפותחת ולמעשה בונים את עצמם דרך יצירת נפרדות מהאם וזה אומר לפעמים מאבקי כוחות. בשלב הזה אפשר וצריך להתחיל לתת לה מילים - את כועסת נורא, את עצבנית, את עצובה, את נורא רוצה את השוקולד. לספק הסבר קצר מאוד מדוע אי אפשר ואז להציע חיבוק. זה מעביר את הסיטואציה ממצב של מאבק בין שתיכן, למצב שבו את זו שעוזרת לה ומנחמת אותה (כן, למרות שאת זו שלא מספקת את מבוקשה). אחרי כל זה אם הבכי נמשך, פשוט העבירי עצמך למקום אחר והמשיכי להתנהל כרגיל. השילוב של שני אלה בד"כ מפחית דרמטית את תדירות אורך ועוצמת ההתנהגדות, כי היא למדה א. שאת לא נגדה. ב. את לא מתרגשת והיא לא תקבל את מבוקשה. בנוסף זה שאת תעברי למקום אחר בבית, יעזור גם לך להכיל את הבכי והתובענות. שולחת לך כוחות ועידוד! כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים