בת שלי בקשר רע בחברה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/06/2018 | 16:39 | מאת: אירה

שאלה על בת שלי בת 15.5 היא בקשר רע מאוד עם חברה היא החברה עברה משבר עם חבר ונדבקה לבת שלי . ובת שלי עזרה לה כל הזמן ואז זרקה את הבת שלי . עכשיו בת שלי עוברת משבר והיא מתעלמת ממנה לגמרי זה פוגע בבת שלי . ביקשתי שתנתק איתה קשר סופית שהיא כל הזמן רעל בשבילה מנצלת וזורקת בעיקר בת שלי מרגישה שהיא מתביישת בה היא בקשר איתה כשאין לה חברות אחרות. איך לעזור ? בת שלי היא יחידה אבא שלה לא רוצה קשר הוא ברוסיה . היא פגועה. עצבנית עצובה לא יודעת מה לעשות . מה יעזור לה ?

הי אירה, אני בהחלט מבינה כמה זה יכול להיות כואב כהורה, לצפות מהצד בילדינו מתנהגים באופן שאנו כהורים רואים ויודעים, שאינו נכון עבורם, מכאיב להם ובעצם רק גורם להם סבל. העניין הוא שהרבה פעמים למרות הקושי, זה נכון יותר לא להתערב באופן ישיר בנעשה (ובוודאי שישנם גם מקרים בהם כדאי ורצוי להתערב). הסיבה היא שלמעשה ביתך עדיין מאוד צעירה ונמצאת בתהליך למידה של איך נכון לה לחיות את החיים. לצערי אי אפשר לדלג לגמרי על טעויות, כאבים ולפעמים גם ייסורים בדרך לשם...זה חלק מהחיים...מה שאת כן יכולה לעשות כהורה, ושגם יהיה אפקטיבי, הוא לחזק את תהליך הלמידה שלה. זה אומר קודם כל לבוא מעמדה תומכת שמסייעת לה להתחבר לרגשות שלה סביב הסיטואציה, למניעים שלה, לצרכים שלה. ברגע שאלו יהיו לה בהירים יותר, היא תוכל לגם להרחיב את אפשרויות הבחירה שלה ואולי לבחור אחרת - לבחור להתרחק מקשר שגורם לה סבל. בהחלט הייתי גם מציעה טיפול פסיכולוגי, כלומר שיחות. עם כל הכבוד לנו ההורים, מגיע רגע בחיי כל מתבגר/מתבגרת, שהם מעדיפים להרחיק את ההורים מעט או הרבה.. זהו גם שלב התפתחותי נורמאלי שחשוב לכבד, אבל אני מציעה טיפול גם בגלל יתר הקשיים שציינת. אני בהחלט חושבת שביתך תוכל להפיק תועלת רבה מטיפול. לסיכום אירה, נסי להיות עבור ביתך כרגע אוזן קשבת ותומכת, לא שיפוטית ולא מייעצת, בוודאי אם היא אינה מעונינת או מבקשת עצה. חשוב שתוכל להרגיש שלא משנה מה קורה שם בחוץ בעולם הגדול, שבבית ואצל אמא, תמיד יבינו אותה, יקבלו אותה ויתמכו בה, זה בפני עצמו יגרום לה לרצות לחפש "בחוץ" את הטוב שהיא מוצאת בבית. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים