הרטבת לילה ורצון להיות תינוק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/05/2018 | 22:48 | מאת: שירן

ערב טוב. בני בן 4.3 גמול ביום מגיל שנתיים, ללא בעיות מיוחדות. לאורך השנים ניסינו לגמול אותו גם בלילה אך לאור הרטבות מרובות, חזרנו בנו וחיכינו לזמן בו יהיה בשל יותר. לפני חצי שנה בערך הורדנו את הטיטול בלילה באופן סופי, כאשר המצב כיום הוא שלעיתים הוא מתעורר לפיפי- בעת האחרונה פחות- ובנוסף, כשבורח לו הוא אינו מתעורר מכך. אנו משתדלים לעצור את השתיה המרובה בשעות הערב המוקדמות אך זה לא תמיד עוזר (ובטח לא מעיד על גמילה), ולוקחים אותו לפיפי פעם אחת במהלך הלילה (לאור המצב בזמן האחרון). ההרטבה נעשית לרוב בחלק הראשון של הלילה. דבר נוסף, בתקופה האחרונה הוא מבקש לשתות מהבקבוק של אחיו בן השנתיים, נרגע מהמציצה של הפטמה כך אני מרגישה ואומר שרוצה להיות תינוק (אני בהריון מתקדם). בהתחלה סירבתי לתת לו לשתות מהבקבוק, אך לאחר מחשבה וצפייה בצורך שלו בבקבוק, חשבתי שאולי אשחרר וארשה לו עד שיעבור לו. מצד שני אני לא בטוחה אם זה הדבר הנכון לעשות. באחד הבקרים האחרונים הציע שבגלל שבורח לו בלילה אולי נשים לו טיטול, לזה לא הסכמתי והוא גם לא התעקש. באופן כללי הוא משחק יפה, ילד חברותי בגן, חכם, רגיש, משתף פעולה. כיצד היית מציעה לנהוג? האם יש לדעתך סיבה לדאגה? תודה רבה על הפורום הנהדר !!

הי שירן, ראשית תודה על הפירגון! כיף לשמוע. תראי, את מתארת פה מצב מורכב. ראשית קושי כללי לשלוט בסוגרים בשעות הלילה, דבר שקיים מאז ומתמיד. שנית רצון להתיילד ואולי נסיגה עקב הריון מתקדם שלך. אז קודם כל הייתי שוללת בעיות פיזיולוגיות, קשיי וויסות חושי ובהנחה שהכל תקין שוקלת אפשרות של טיפול נקודתי בבעיה למשל שיטות פעמון למינהן. יחד עם זאת לא הייתי מתעלמת מהביטויים הרגשיים החדשיםו ובודקת כיצד אפשר לתת לו מקום לביטוי רגשות מולך. אפשר לעשות זאת דרך משחקי תפקידים במשחק משותף, משחק בובות (כמו פליימוביל) או כל סוג אחר של משחק בו אפשר לבטא רגשות באופן עקיף ולכן לא מאיים. כמובן שהגדלת זמן האיכות איתו תסייע לאפשרות של קירבה רגשית גדולה יותר בינכם. לסיכום הייתי פועלת במקביל - גם פיזיולוגית (בדיקה רפואית, בדיקות הוויסות החושי ושיטת פעמון) וגם לא מתעלמת מהצרכים הרגשיים החדשים שאת מזהה, שייתכן מאוד שתורמים לנסיגה בזמן האחרון. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים