תינוק בן שנה ועשרה חודשים זורק ושובר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/04/2018 | 21:44 | מאת: מאמי

נכדי בן שנה ועשרה חודשים ויש לו איות בת עשרההחודשים..זורק כל צלחת או כוס ובורח בצחוק..ואם כוס פלסטיק מלאה מים שופך אותה זה מתיש לא יודעים מה לעשות אם נוזפים בו לא איכפת לו אפילו אם מדברים בעדינות גם לא נמנע מה נכדה

17/04/2018 | 22:46 | מאת: מאמי

רציתי להוסיף בקשר לאחותו הוא נהנה חהרביץ לה ולזרוק עליה חפצים או ליגו על הראש שזה ממש כואב וגם חובט את ראשה בקיר או על הריצפה שהיא זוחלת ..והיא צורחת והוא צוחק ובורח דרך אגב הוא חכם קולט ומבין הרבה דברים ואנחנו נותנים לו תשומת לב הוא נכד ראשון במשפחה שלי

שלום לך, זה נשמע שהנכד שלך משחק איתכם...:) וצריך לעזור לו להבין את ההבדל בין מה מקובל עליכם ומה לא, מה בגדר משחק ומה לא. צריך לחזור על המסרים פעמים רבות, להרחיק אותו מסכנה, להרחיק אותו ממצבים בהם יכול לשים אחר בסכנה, ולהעביר את המסר בעקביות, בבירור ולעיתים אף בתקיפות, כל זאת מבלי לשכוח שאין שום דבר חריג בהכרח בהתנהגותו. בגיל הזה צריך לגייס כלפיו הרבה סבלנות, הרבה אהבה ויכולת להעמיד גבולות בצורה ברורה עקבית, תקיפה ולא תוקפנית - שוב ושוב ושוב.. כל טוב, רדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

23/04/2018 | 08:41 | מאת: מאמיי

רוצה הסבר יותר מפורט ..בבקשה כאשר מרביץ לאחותו ומכאיב לה מה בדיוק באתו רגע חעשות? האם ניתן להעניש אותו כמובן שלא ידחק או ישיב בידר לבד כמה רגעים??האם יבין שנאמר לו זה בגלל שהכאבת לאחותך?? עוד משהוא האם טבעי שהוא מאד מאד נהנה לשחק בשואב אבק ועם לצפות במכונת כביסה וכמובן מנסה להפעיל אותה אבל אני מונעת ממנו ..כשהוא מסרב לאכול אני משאירה אותה ליד המכונה היסתכל ויאכל שלוקחים אותו למשחקיה הוא עוזב כל המשחקים ניגש לשקיים ודברי חשמל המוסתרים ושואל על השואב שם אם יש

23/04/2018 | 08:43 | מאת: מאמי

עוד כשלקחנו אותו לקניון הוא עמד מול חניות למוצרי חשמל כשראה מכונות כביסה ולא רוצה לזוז ..רצה להיכנס לשחק במכונות הכביסה והמשחקים לא כל כך מעניינים אותו

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים