עזרה בנשיכה מה עושים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/04/2018 | 20:05 | מאת: ילדה בת 4 נושכת את עצמה מתוך כעס גדול

בתי בת 4 במצב כעס נוראי היא נושכת את עצמה ואני לא יודעת כיצד להתמודד אבל הכעס שהיא מגיע אליו זה משום שאני לא מרשה לה משהו באותו רגע

שלום לך, הקושי שאת מתארת קשור לגבולות וסביר שגם לדינמיקה שמתרחשת ביחסים בינכן. לגבי הסיטואציה הזו, חשוב לא לתת לה להזיק לעצמה. אם היא לא נשמעת לך כשאת אומרת לה "אני לא מרשה לך לנשוך את עצמך" את יכולה לחבק אותה חיבוק גדול - כזה שחצי מחבק וחצי מחזיק ולמנוע את זה. כמובן שחשוב להיות עקבית ולא לאפשר לה את הדבר שרוצה בעקבות ההתנהגויות האלה. בכל מקרה כדאי לחשוב על כל נושא הגבולות והיחסים בינכן קצת יותר לעומק, אני מנחשת שהקשיים מתפרסים לעוד נושאים. כמה פגישות עם פסיכולוג/ית קלינית של ילדים יוכלו מאוד לסייע. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים