בת שנתיים ממש קשה לי עם השינה שלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/04/2018 | 22:54 | מאת: כוכי

בבקשה לאם אוכל לפנות בת שנתיים כל היום טיילה עייפה מאוד אבל לא נרדמת למעט לפרקים קצרים אני משכיבה אותה לישון ב שבע וחצי ואז זה פשוט לא קורה שעות ! לא נרדמת אפילו בימים מתישים כאלו בהם אנו מטיילים מבוקר בבקשה אני רוצה.פתרון או הפניה למקום

הי כוכי, מחזורי שינה ועירות בגיל הזה צריכים להישמר סדירים ככל האפשר. לפי דברייך לפעמים היא נרדמת בצהריים, לפעמים לא, לפרקי זמן שונים בכל פעם, ואז שוכבת לישון בכל ערב בשעה שבע וחצי. התחילי להקפיד על שעות שינה סדירות, השכיבי אותה לישון למשך שעה אחת בלבד בצהריים, כ-7 שעות לאחר שמתעוררת, והצמידי להרדמה טקס שנת צהריים קבוע. כמו כן חשוב שלא תאפשרי לה לישון בזמנים אחרים. בערב נסי לאחר מעט את שעת ההשכבה, במקום שבע וחצי, שמונה וחצי, וכאמור קיימי טקס שינה. כמו כן כדאי להרגיל אותה להרדם לבד. לפעמים ילדים לא נרדמים דווקא בגלל שההורים ישובים איתם בחדר, כלומר נוכחות ההורים בעצם קצת מפריעה לילד להרדם.. לסיכום חשוב לשמור על סדירות בשעות, טקסים קבועים, אם היא ילדה שזקוקה לפחות שינה, קצרי את שנת הצהריים והאריכי מעט את זמני השינה מרגע ההתעוררות. כל טוב ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים