מפגש בין הילדים לבת הזוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/03/2018 | 17:09 | מאת: רונן

שלום אני בן 46, גרוש + שני ילדים בני 16 ו-10. לפני כחודש הכרתי בחורה והקשר רציני ומשמעותי עבור שנינו. אני מאוד רוצה שילדי יכירו את חברתי, אך חברתי טוענת שהקשר טרי מידי וזה לא הזמן להכיר את הילדים, צריך לדעתה לבנות יותר את הקשר לפני ההיכרות עם הילדים. אני לא מסכים איתה, וחושב שהיא חלק מחיי כרגע ולכן הילדים צריכים להכיר אותה. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה רונן

שלום רונן, אני מסכימה עם בת זוגך, בין היתר מהסיבות שהיא הזכירה ועוד. משום מה אני מתרשמת שאתה חש דחיפות מסוימת לערוך את ההיכרות הזו בינהם, ואני מציעה שתחשוב מדוע. איזו סיבה יש לך לא להמתין ולהתאזר במעט יותר סבלנות? אז מה אם היא בחיך כרגע..אול לא תהיה מחר..(זהו קשר מאוד מאוד טרי). גם רופא השיניים שלך נמצא בחייך כרגע, זה לא מצדיק היכרות עם ילדייך. אני באמת מציעה לך להקדיש מחשבה ולבחון היטב מה הסיבה האמיתית להחפז ולערוך את ההיכרות הזו בינהם. מעבר לכך, רצוי שההחלטה תהיה משותפת, ואם בת זוגך לא חשה בנוח כרגע לערוך את ההיכרות הזו, הייתי בהחלט מתחשבת בה, ולא דוחקת בה. שנית, רצוי שהקשר יהיה מספיק יציב כדי שילדייך לא יצטרכו לעבור היכרויות כאלה יותר מידי פעמים, שזו אגב חוויה לא פשוטה כלל בשביל ילדים (היכרויות נשנות עם בני זוג חדשים של ההורים). מקווה שסייעתי.. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים