תינוק בן שנה ו5 הפסיק להגיד אבא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/03/2018 | 10:51 | מאת: סיון

הי יש לי תינוק בן שנה וחמישה חודשיםהתחיל להגיד אבא בגיל 8 חודשים ולאחרונה לא אומר בכלל . מדבר רק ג׳יבריש ובטונים כאילו שלנו ( מתווכח צוחק וכאלה) האם אני צריכה לדאוג ? הוא אומר את זה אמא ולא רוצה בלבד. תודה רבה

הי סיוון, זה נשמע לי לגמרי נורמאלי ותואם גיל. בד"כ בגיל 8 חודשים עוד לא ממש מדברים, אלא חוזרים על איזו הברה או צמד הברות שמקבל חיזוק מהסביבה. כמובן שכדאי לדבר אליו כל הזמן, לעודד אותו לחזור על הברות חדשות, כאשר מבקש משהו, במקום להצביע, עודדו אותו להשתמש במילה. תשאלו "מה זה" על כל מיני חפצים אהובים (כדור, ספר בובה). כאשר מבטא רצון אימרו בקול "אתה רוצה גלידה, לאכול, לשחק". דיבור תדיר מעודד תינוקות לדבר ובהחלט מקדם התפתחות ורבאלית. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

04/03/2018 | 17:34 | מאת: סיוון

תודה רבה על התשובה!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים