בתי בת השנתיים מתעקשת ובוכה עד הקאה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/02/2018 | 11:08 | מאת: הילה

שלום ובוקר טוב, אשמח להכוונה, בתי הבכורה בת שנתיים בעלת ביטחון עצמי רב, ומתעקשת בעצמה על כל דבר . הבעיה שלעיתים איני מסכימה עם דעתה . אז היא פורצת בבכי עד כדי הקאה . זה קורה גם ברחוב כשרותה מגלשה למשל .. אובדת עיצות, אמרו לילא להתרגש ולשמור על קור רוח .. אך קשה לנהוג כך שברור שזה יגיע להקאה .... אני נותנת לה שזה אפשרי הבעיה עכשיו שהיא מתעקשת על כל דבר כדי שרק דעתה תתקבל . ממתינה להכוונה תודה

הי הילה, כדי לכוון אותך באמת, חסרים לי המון פרטים. הרי בתכלס, לא קיים שטאנץ שאני יכולה לשלוף לך במקרה כזה כמו למשל לשמור על קור רוח, לא להתרגש, להיות תקיפה או להיות רכה...על פי תיאורך ביתך מביאה את עצמה למצבי קיצון, וזה אכן מדאיג מעט במיוחד אם זה קורה באופן תדיר. לכן במקרה זה בהחלט הייתי מציעה לך לגשת להדרכת הורים ולהתיעץ, לעיתים מספר מועט של פגישות מספיק כדי להאיר עיניים ולהבין דבר מה חשוב. עדיף כמובן איש מקצוע מוסמך המתמחה בהדרכות הורים לגיל הרך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים