הפרדה ופרטיות בין אח ואחות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/02/2018 | 11:44 | מאת: מיקה

הי, האם זה מקובל שילדה בת 7 ואחיה בן ה-6 שישנים יחד באותו החדר, גם יתלבשו יחד? או שכדאי להקפיד על הפרדה ופרטיות בפועל יוצא שבהתארגנות בוקר ולעיתים אחרי אמבטיה הילדים מתלבשים יחד בחדר תודה

הי מיקה, בעיני המדד, כרגע לפחות לפי תיאורך, צריך להיות תחושת הנוחות או אי הנוחות שמתעוררת בך. הרי לא שאלת אותי את השאלה הזו לפני שנה או שנתיים, אבל היא עולה כעת. אז אם יש ספק, אין ספק, פשוט עשי הפרדה תוך התייחסות והסבר באשר לפרטיות הגוף, וצייני זאת לטובה בהקשר לבגרותם המתפתחת. ילדייך גדלים, כבר "ילדים גדולים" ובהחלט אפשר להפוך את ההפרדה לציון דרך חיובי. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים