הילדה מתגעגעת לאבא ...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/02/2018 | 14:29 | מאת: שני

צהריים טובים, גרושה כמה חודשים עם ילדה בת שלוש וחצי ... התגרשתי מבעל טוב שלא היתה בנינו התאמה גירושין טובים ..הבעיה היא כשהילדה אצלי ואני לא נותנת לה משחק שרצתה, היא מתחילה לבכות בכי קורע לב ״אבא אבא ״ כי אבא נותן לה מה שהיא רוצה . הסברתי לו אלפי פעמים לא לעשות כך הוא בוחר בדרך הקלה ... מפנק אותה שהיא אצלו . אשמח להמלצות עיצות כיצד לפעול במצב הנוכחי ?

13/02/2018 | 14:34 | מאת: שני

חשוב לי לציין, שזה קורה בעיקר כשהיא רוצה ממתק, או בקניות בקניון . לא ייתכן שאספק לה את כל רצונותיה על מנת שלא תפצח במופע קורע לב בקניון ...אשמח לעיצות כיצד להתמודד במצב כזה

הי שני, זה נשמע שביתך זקוקה לזמן כדי לעכל את השינוי הגדול שחל בחייה, וייתכן שברגעי תסכול מוצף בעוצמה הגעגוע, הכאב התסכול והכעס על הפרידה שלכם ומכאן הקריאה לאבא. ראשית הייתי מנסה לשים לב לביטויים רגשיים נוספים סביב הפרידה למשל מתח מוגבר, עצב, שינויים התנהגותיים בגן, בתאבון, בסגנון המשחק, וכמובן פועלת כדי להתייחס לכל אלו. לגבי ההתנהגות שאת מתארת. אז חשיפה לסגנונות הורות שונים הם חלק מתהליך ההתסגלות לפרידה, ובהחלט ייתכן כי התנהגותה קשורה גם לזה. בכל מקרה מה שאני מציעה לך לעשות הוא להכין אותה היטב לפני כל יציאה מהבית למה צפוי - מה תקני לה, מה לא, איזה ממתק, איזה לא וכיוב'. תגדילי את הבהירות עד כמה שניתן. מעבר לכך, ביתך כנראה יודעת שאת מופעלת מאוד מאותם "מופעים" שלה, אז אני מציעה לך לנסות לא להתרגש מהם יותר מידי. תהיי שם לידה, תראי לה שאינך מתרגשת מזה (ונסי באמת אבל באמת לא להתרגש מזה..אל תדאגי לכל הצופים, כל ההורים חווים את זה מידי פעם, שזה לא יטריד אותך..), וכל כמה זמן תציעי לה בנינוחות חבל כדי "לרדת מהעץ ". ברגע שביתך תראה שאת כבר לא מופעלת מזה, ובטח לא נכנעת לה, היא תפסיק לנהוג כך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים