ילדה בת 4.5 שנעלבת בקלות ובוכה או כועסת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/02/2018 | 11:48 | מאת: דנה

ילדה בת 4.5 שהגננת אומרת שהיא מאוד רגישה וכל הערה שמעירים לה או נוזפים בה היא בוכה או כועסת. היא אומרת שהיא נעלבה מאוד וששברו לה את הלב. לפעמים היא תכעס על הצוות ותגיד "אני אגיד אותך לאמא שלי והיא תצערר עליך" היא מאוד חכמה וורבלית ויש לה אוצר מילים עשיר. גם בבית היא מתנהגת ככה ואם היא לא מקבלת את מה שהיא רוצה (סתם דבר פעוט) היא אומרת שהעלבנו אותה או שהיא "תגיד אותנו" או שהיא תשים אותנו בכלא או שנלך מפה. מה עושים??

הי דנה, היא חמודה הבת שלך שרוצה לשים אותך בכלא :) גם אני רוצה להרחיק ממני לפעמים את מי שפוגע בי, מעליב אותי או לא נותן לי את מה שממש ממש בא לי עליו באותו הרגע. וזה מה שביתך מבטאת. את הרגשות שלה נוכח מה שקורה. אני מציעה לכם לא להילחץ מזה יותר מידי, אלא פשוט להמשיך במשימה ההורית (והחינוכית בגן) לעזור לה ללמוד עוד על עצמה ועל העולם..לעזור לה להבין מה היא מרגישה ולהיות אמפטיים לרגשות שלה- זה הכל. אם למשל היא לא מקבלת משהו שהיא רוצה ואז היא אומרת מה שהיא לא אומרת - פשוט תאמרו לה "אני מבינה שאת מאוכזבת/מתוסכלת וכועסת עלינו שאנחנו לא נותנים לך את מה שאת רוצה. זה באמת יכול להיות מעצבן לפעמים לא לקבל מה שרוצים..אני מצטערת, אבל טלוויזיה תוכלי לראות רק מחר בבוקר" למשל...כלומר להמשיך בחיים כרגיל עם קצת יותר שיקוף, קצת יותר אמפטיה, וסימפטיה לקטנטונת שמשתדלת מאוד שיבינו את הרגשות שלה (ובעצם זקוקה בעצמה להבין מה היא מרגישה ואיך נכון לדבר/לנהוג). כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים