מה הכי טוב עבור תינוק בן 1.5 ???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/02/2018 | 03:08 | מאת: נופר

ברצוני להבין אני אמא לתינוק בן 1.5 עד ליום זה הייתי עם התינוק בבית והיה נפלא. עלי לחזור לעבוד החודש, וברצוני לדעת עפ״י הספרות המקצועית מה עדיף לתינוק בגיל הזה ? משפחתון עם מעט תינוקות ? מטפלת קבועה ? מתי נכון לשלוח תינוק למעון ??

הי נופר, התשובה תלוית הרבה גורמים ולכן אין לכך תשובה חד משמעית בספרות המקצועית. אני כן אספק לך מעט מידע כדי שתוכלי לקבל בעצמך את ההחלטה הנכונה לך ולתינוקך. קחי בחשבון שהצרכים החברתיים עדיין לא בשלים בשלב זה, כלומר סביר כי תינוק/פעוט בגילו יעדיף את החברה של מבוגר קרוב ורגיש, שיטפל בו וגם ישחק איתו, על פני חברת עוד תינוקות, מאחר ומשחק משותף ממשי עם ילדים לא מתרחש לפני גיל שנתיים וחצי - שלוש (להבדיל ממשחק משותף עם מבוגרים שמתרחש הרבה קודם). כמו כן רצוי שמספר המטפלים במסגרת יהיה גבוה, כדי שהתינוק יוכל לקבל את הטיפול המיטבי בשלב זה בחייו בו הוא לא יכול לבטא את צרכיו באופן מילולי, ומכאן שטיפול אחד על אחד הוא לכאורה אידאלי. אני כותבת לכאורה כי אני יודעת שלפעמים ההכרעה בין מטפלת למשפחתון נופלת על ה"גורם האנושי" כלומר לאיזו מטפלת ההורים יותר מתחברים ולמי יש את היכולת לדעתם, להעניק הכי הרבה לתינוקם - וזה ללא ספק הגורם החשוב ביותר. ולגבי מעון, באופן אישי לא הייתי ממליצה לשלוח למעון לפני גיל שנתיים וחצי כאשר חלק מהתינוקות גמולים או לקראת גמילה, והשפה מפותחת דיה כדי לבטא צרכים בסיסיים לכל הפחות או לבטא בבית משהו מהחוויה במעון. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים