פחד לישון אחרי זיקוקים בלילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/01/2018 | 21:29 | מאת: ליאת

שלום רב, בני בן ה-3 היה הולך לישון לבד וישן לילה שלם. אם היה מתעורר, בדרך כלל היה שותה קצת מים והיה חוזר לישון. מעולם לא היינו צריכים לשבת לידו עד שנרדם. פשוט אמרנו לילה טוב והוא היה נרדם לבדו. הכל התשנה בלילה אחד. בחגיגות השנה החדשה (אנחנו גרים בחו"ל כרגע) הוא נשאר בהשגחת אחיו הגדול ואנחנו יצאנו לכמה שעות. הוא מאד פחד מהזיקוקים ולא נרדם. מאז הוא מפוחד ללכת לישון ומוכן להכנס למיטה רק אם אחד מאיתנו יושב לידו ונותן לו יד. בנוסף, הוא מתעורר פעם בלילה ולוקח לו המון זמן לחזור לישון. רוב הלילות אני פשוט שוכבת על הספה לידו בחדר ורק אז הוא נרדם. מה עושים??? אמנם עבר פחות משבוע אבל אני מפחדת שיתקבע הרגל רע. הצילו..... תודה, ליאת.

שלום ליאת, ראשית אני מציעה לך לדבר איתו על המקרה וכמה שיותר. בקשי שיתאר את הזיקוקים ששמע, חקו יחד את הקולות שנשמעו באזניו- כל הבומים והפצצות, תשאלי אותו מה ראה דרך החלון, תשאלי איך הרגיש, ותחזרי אחריו - פחדת..זה היה מלחיץ..רצית להתחבא. חיזרי על השיחה הזו הרבה מאוד פעמים, כך יוכל להרגיש שהוא מעבד את החוויה, שאתם שם איתו ויודעים מה עבר עליו ונותנים לגיטימציה לפחד שחווה. במקביל מציעה שכן תישארי לידו עוד כמה לילות עד שנרדם, ובהדרגה היפרדי מעט מוקדם יותר. לא הייתי חוששת מהתקבעות הרגל חדש..זה לא קורה כ"כ מהר. אם המצב לא משתנה תוך כשבועיים, התייעצי שוב. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

15/01/2018 | 09:45 | מאת: ליאת

תודה על התשובה. עברו שבועיים והילד פשוט בהיסטריה אם אני יוצאת מהחדר.... לא יודעתמה עו לעשות...

שבועיים מאז שאת מיישמת את עצתי...עבר בנתיים רק שבוע. כאמור הקפידי לשוחח איתו על הנושא, ולאחר שבועיים, היפרדי בהדרגה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים