בעיה שנראת על גבול הרגשי מה דעתך?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/01/2018 | 23:56 | מאת: בילבי

יש לי ילד בן ארבע שחווה לפני כשנה פרדה פיתאומית מאביו שנאסר בפתאומיות ועד היום הילד יודע שאבא נסע לעבוד רחוק והוא מדבר איתו המון בטלפון ומקבל ממנו כביכול מתנות שהוא שולח לו מחול אבל תמיד בטלפון הוא שואל אותו מתי הוא חוזר. הבעיה שהשבוע הוא התחיל להתחמק מהשיחות איתו עם כל מיני סיבות ומעביר את הטלפון לאחים שלו שידברו איתו. אני לא מבינה למה התפנית הזו. האם הוא פתאום כועס על אבא שלו שנעלם לו?

שלום, אני מבינה שבנך שואל עוד ועוד שאלות, אבל לא ברור לי אילו תשובות הוא מקבל. אנא הסבירי מה בדיוק נאמר לבנך. מדוע פתאום אביו נעלם? מתי הוא מתכוון לחזור? האם תוכלי לומר לי איך את מתרשמת ממצבו הרגשי של בנך? האם לדעתך הוא כועס? האם מתגעגע? כיצד אביו עונה על שאלותיו בטלפון? להשתמע, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

10/01/2018 | 22:12 | מאת: בדוי

אבא של הילד בבית סוהר ואיננו מעוניינים שהילד ידע מזה. ולא אף אחד מילדינו שנראה שמתמודדים טטב יותר עם סיפור הכיסוי שלנו שאבא עובד בחול והקשר איתו הוא טלפוני בטלפון הם מדברים איצו המון במשך היום אך ברור לי שהקושי קיים למרות הכל השאלה היא לגבי הילד השלישי בן 4 שהיה מאוד קשור לאבא שלו ובזמן האחרון נראה שאיבד עיניין מלדבר איתו בטלפון כשבעבר היה מדבר איתו המון. מה הסיבה לתגובה הזו? ואיך ניתן להקל את ההתמודדות על הילדים בכלל. הגדולים בדיוק בני 8 ו 7 החודש.

שלום, תראי, אם נשים את הדברים על השולחן, עד כמה שלפעמים לא נעים ולא מתחשק לעשות את זה...ההסברים והתשובות שילדכם מקבלים מבוססים על שקרים. מאחר והמצב הוא כה מורכב, אני במקומך הייתי פונה לייעוץ משפחתי, ומנסה לחשוב ביחד עם המטפלת איך נכון לנהוג מול ילדיי במצב זה. כאמור זה מצב מאוד מורכב, ואין להקל בו ראש. ילדים אמנם מקבלים את ההסברים שנותנים להם, אבל מה הם קולטים, מרגישים..זה כבר עניין אחר. חשוב לברר לעומק מה ילדייך מרגישים נוכח המצב, אילו שאלות יש להם שלא מצליחות לקבל מענה, ואיך נכון שתעני להם בהינתן כל ההתניות. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים