ילדה בת שנתיים מתנהגת בבית שונה מהגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/12/2017 | 22:36 | מאת: ליטל

שלום רב, הילדה שלי בת שנתיים בבית היא מדברת, משחקת, פעילה, מבינה הוראות ואפילו מרביצה לנו ההורים שלא מקבלת את מה שהיא רוצה. בגן ישנם פערים, היא משחקת לבד, לא מדברת עם אחרים בכלל, לא שרה, לא רוקדת וגם אם אנחנו לןקחים אותה לבתים אחרים לחברים שהיא לא מכירה גם לא מתקרבת ולא מתקשרת. אנחנו קצת בחששות האם ישנה בעיה? אצל הסבתות ובבית מתנהגת אחרת לגמריי אך לא יוצרת קשרים חברתיים. אשמח למענה...

שלום ליטל, חסרים לי המון פרטים בשביל להבין את המצב. אני מציעה שתיגשי לגננת ותבררי איתה את העניין. האם לדעתה הקושי קשור לשפה, אולי הכיוון הוא חרדה. האם זו שנתה הראשונה בגן? האם ההתנהגות שלה היא שונה אחד על אחד? לגבי קשרים חברתיים. ילדים בגיל הזה מקיימים המון אינטראקציות לאורך היום, אבל לא בהכרח משחקים אחד עם השני. המשחק המשותף מתחיל בשלב קצת יותר מאוחר, הייתי אומרת אפילו לקראת גיל שלוש. השאלה היא האם ביתך מסתדרת בגן? האם נראה שטוב לה? היא היא מקיימת אינטראקציות, מצליחה להביע את צרכיה, ובסה"כ נראה שטוב לה? אם כן, לא בטוח שיש כאן בעיה ממשית. כאמור, נסי לקבל עוד מידע מהגננת ואת מוזמנת לחזור ולשתף. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים