בן 13 רוצה משקפיים למרות שלא זקוק להם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/11/2017 | 08:04 | מאת: הילה

בן 13 מתעקש לעשות משקפיים,בטענה שלא רואה טוב,למרות שבבדיקה אצל שני אופטומטריסטית אובחן כבעל ריאה תקינה.מה הסיבות לכך ואיך להגיב

שלום הילה, האם ניסית לדבר איתו ולהבין ממנו מהן סיבותיו? אם כן, נשמח לשיתוף. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

30/11/2017 | 13:01 | מאת: הילה

ניסיתי מספר פעמים,חוזר לטענה שלא רואה מהלוח

שלום הילה, נראה כי יש צורך בבירור מעמיק יותר. אז ראשית הייתי מציעה לגשת איתו גם לרופא - זה מעין "תו תקן" אחר. העלי את הבעיה מול הרופא ונסו לברר יחד את הסתירה שעולה בין הבדיקה התקינה, אם תישאר תקינה, לבין תלונותיו. את יכולה גם לגשת איתו לבית הספר, להושיבו במקומו ואז לבדוק בשביל עצמך וגם בשבילו אם לא רואה את מה שאת כותבת על הלוח. הכיוונים הנוספים שאת צריכה לבחון הם חרדות למיניהם, חרדות ביצוע, חוסר ביטחון, קושי בלימודים שמיוחס לעניין הראיה, רצון להראות כמו דמות או ילד מסוים ועוד. הייתי אפילו שולחת איתו משקפי "כאילו" כדי לבדוק את אכן מדובר בבעיה "פסיכולוגית". בקיצור, כדאי להמשיך ולברר ולא להסתפק בתשובתו השטחית, כי ייתכן והוא עצמו אינו יודע מנין נובע הצורך שלו. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים