תופעת תלישת ריסים אצל ילד בגיל 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/12/2016 | 10:39 | מאת: מיטל ברכה

ירדן שלום רב, בני בן השש החל לתלוש את הריסים שלו לפני כשלושה חודשים.(החל כיתה א') כרגע המצב הוא שכבא לא נשארו לו ריסים אז הוא החל לתלוש שערות מהגבות. שוחחתי איתו על זה הראתי לו תמונות שלו "לפני ו"אחריי", ניסנו ליצור טבלה שבא הוא יקבל פרס יום יומי במידה ולא ימשיך בכך. אך זה לא עוזר. מה עשוים? בברכה, מיטל ברכה

שלום רב מיטל, התופעה שאת מתארת נקראת טריכוטילומניה, והיא מקושרת למתח וללחץ. רמות המתח של בנך עלו לאחרונה ככל הנראה, מאז שהחל ללכת לבית ספר ולכן מה שצריך לעשות הוא לבדוק כיצד ניתן להפחית את מקורות המתח הקיימים, ולעזור לו להתמודד איתם. רבות נכתב על הנושא בפורום, זוהי בעיה שעולה אצל ילדים רבים בעיתות מתח. אני מציעה לך לכתוב בשדה החיפוש את המילה - טריכוטילומניה - או -תלישת שיערות- ולהעזר בתשובות שנכתבו. לעיתים יהיה צורך בטיפול פסיכולוגי/תרופתי אבל מכיוון שזו תופעה שהחלה לאחרונה, אני בהחלט חושבת שכדאי להתחיל קודם לעזור לו בכוחות עצמכם בבית, ואם אין שינוי תוך כחודשיים, להתייעץ עם פסיכולוגית באופן אישי. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים