נסיעה לחול ללא ילד בן 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/11/2017 | 08:42 | מאת: ליאת

שלום רב רציתי בבקשה לקבל את דעתך אני זוג + 3 ילדים בני 3,8,11 ,אני מעוניינים לנסוע לחו"ל ולהשאיר את בנינו בן ה-3 אצל הסבתא,אציין כי מעולם לא נסענו לשום מקום והשארנו אף אחד מהם אך היות ואנו מעוניינים לנסוע לאירופה בתקופת החורף ובשל היותו ילד קשה שקלנו להשאירו ולנסוע בלעדיו.(אציין כי נסענו איתו לאירופה באוגוסט האחרון והוא רק נישרך אחרינו ולא נהנה ממשהו) ניסיתי לשוחח עימו ולהתחיל להכינו שאנו נוסעים לטיול והוא יישאר אצל סבתא ולאחר כמה ימים אנחנו נחזור,כתגובה הוא אומר "רוצה לבוא גם" אני חוששת שמה השארתו לבד ללא אחיו עלולה לפגוע בו ברמה רגשית והייתי מעוניינת לשמוע את דעתך האם זו תהיה טעות להשאירו ולא לקחת אותו עמנו? (מדובר על 7 ימים)

שלום ליאת, לו היה מדובר בסבב נסיעות לחול בו בכל פעם ילד אחר נוסע (והלוואי והיינו כולנו כאלה ברי מזל ;), או באירוע מיוחד כמו טיול בר מצווה לילד אחד, אז בעצם לא היו מתקיימים תנאים להיווצרות תחושה עמוקה אצלו שהוא ננטש מאחור, "מסומן" ומתויג כילד ה"קשה" (וכל זאת בלשון המעטה). הרי גם ילד "קשה" בוודאי בגילאים האלה, הוא ילד שלא מקבל איזה מענה לצרכיו (ובלי קשר לשאלה, מציעה בחום לגשת להדרכת הורים בנושא), ולכן בנוסף על כך גם לתת לו את התחושה שהוא "נענש" על ידי כך שאתם משאירים רק אותו בבית ונוסעים כולכם יחד בלעדיו.. בעיני לפחות, זוהי החלטה שהיא בפירוש לא נכונה לא עבורו, ולא עבורכם כמשפחה. עצתי היא או שתיסעו כולם יחד - כי מה לעשות, זוהי משפחתכם, או שתיסעו שניכם יחד לטיול זוגי. נסיעה טובה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים