כיצד אעזור לבן שלי בן ה -10 ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/10/2017 | 00:34 | מאת: אלעד

שלום לך, יש לבן שלי בעיה אני לא יודע מה ההגדרה שלה בדיוק .. הוא לא יודע לשלב בין העיסוקים שלו ! הוא מתעסק שעות במחשב, או שעות בשיעורים לא מצליח לשלב ביחד . וזה פוגם בקשרי חברתיים שלו מעט. למרות שהוא אהוד בכיתה . מקווה שהצלחתי להעלות את הבעיה שתובן . מה יכול לעזור לו בגיל הזה ללמוד לא להשקיע בדבר אחד ?

שלום אלעד, מה יכול לעזור אתה שואל? אתה. ילד בגיל עשר עדיין זקוק להוריו כדי ללמוד איך לארגן את מערכת הזמנים שלו. שבו יחד, נסו לעבור על כל העיסוקים, מטלות, שאיפות רצונות, ולבחון איך אתם מחלקים את השעות שלו במהלך היום, ואפשר אפילו לעשות את זה ברמה השבועית לאור המטלות המשתנות (זה אפילו יכול להחשב לזמן איכות וזמן של ביחד-שתי ציפורים במכה). לאחר שבניתם תכנית עבודה, ביחד(! )אתה תצטרך לעזור לו גם ליישם אותה וכן זה אומר להזכיר לו את שסוכם, לפעמים גם לעזור לו באופן קונקרטי לעבור מדבר לדבר וכיוב'. בהצלחה לכם! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים