חרדות ילד בן 10 היגיינה - עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/10/2017 | 13:06 | מאת: aviran

היי , בני בן 10 ,גודל במשפחה אוהבת ותומכת,מוקף חברים. לאחרונה מפחד מזה ששמפו נוגע בפה שלו במקלחת,שמרססים דיאורדורנט לידו והוא מריח,או שהספר נוגע בו בידיים מלוכלכות...בעיקר פחדים של חומרי ניקוי והיגיינה... לאחרונה נקראנו לקחת אותו מבית ספר כי עבר ליד המנקה שריססה חומר ניקוי על הזכוכית והוא נשם את זה ... כעת כבר יומיים חושב שיש לו משהוא בבטן... אנחנו מסבירים לו שוב ושוב שלא יקרה לו דבר והוא עדיין חרד.. כיצד אפשר להתמודד עם חרדות מהסוג הזה ? האם זה הזמן לפסיכולוג או לפסיכיאטר ?

שלום, הייתי קודם מנסה לברר מנין הגיע הפחד הזה. נסו לדבר איתו, לשאול, להבין. פחות לשכנע אותו מדוע אינו צודק, יותר להבין לחקור ולשאול..האם ארע אירוע כלשהו או אולי שמע על אירוע כלשהו שנסך בו את הפחדים האלה, מתי הם תוקפים אותו בעוצמה ומתי פחות וכיוב'. הבנה שלכם אותו, והבנה טובה יותר שלו את עצמו, כבר יפעלו כדי להרגיע את החרדה. שנית, כדאי לבחון האם רמת המתח והחרדה הכלליים שלו עלו לאחרונה - אולי מעברים כאלה או אחרים, שינויים בחיים וכיוב', ואם אתם מוצאים שכן, פעלו באופן ישיר כדי להפחיתם. במידה ואין שינוי ברמת החרדה, כמובן שתוכלו להתייעץ עם פסיכולוג או אפילו פסיכיאטר ילדים. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים